Vodafone Türkiye yeni yerli akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power'ı düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Son dört yılda 15 Vodafone markalı akıllı telefon ile 5 tableti piyasaya süren şirket, “Türkiye’de üretilen ilk 4G’li akıllı telefon” Vodafone Smart 4 power'ı duyurarak bu cihazlara bir yenisini daha ekledi.
 
ÖZELLİKLERİ
 
Gökhan Öğüt tarafından tanıtılan Vodafone Smart 4 power, Alcatel-Lucent'in işbirliği ile Vestel tesislerinde üretildi. Android 4.4. KitKat yüklü olarak gelen cihaz, 5 inçlik qHD IPS çoklu-dokunmatik (multitouch) ekrana sahip. Quadcore 1.3 GHz 4 çekirdekli Mediatek işlemcisiyle üstün bir performans vaad eden cihazda, 1 GB RAM, 4 GB dahili depolama alanı, 32 GB’ye kadar mikro SD kart desteği ve 3000 mAh pil gibi özellikler bulunuyor.
Cihazı iki gün kullandığını açıklayan Gökhan Öğüt, 3000 mAh pilin sağladığı şarj süresini çok beğendiğini açıkladı. Kaliteli fotoğraf çekmek için cihazın arkasında 5 megapiksel LED flaşlı kamera bulunurken, önde VGA video destekli ikinci bir kamera konumlandırılmış.


 
FİYATI
 
Vodafone Smart 4 power’ı bugün itibariyle satışa çıkaran şirket, mobil iletişimin son teknolojisini erişilebilir kılmayı hedefliyor. 599 TL satış fiyatı ile raflarda yerini alan Vodafone Smart 4 power'a, Red Elite ve Red Elite Extra tarifesine sahip aboneler, 24 aylık sözleşmeyle ücretsiz sahip olabiliyor.
 
NFC etiketi ve Micro SD kart hediye
 
Günlük hayatta gittikçe yaygınlaşan NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini kullanarak hayatı daha da kolaylaştıran cihaz, 2 adet NFC (Yakın Alan İletişimi ile mobil ödeme sistemi) etiketi hediyesiyle birlikte geliyor. Ayrıca, lansman kapsamında 16 GB Micro SD kart da hediye ediliyor.
 
8 ülkede şimdiden 4G!
 
Diğer yandan 4G uluslararası dolaşımı (roaming) müşterilerine sunan ilk ve tek operatör olan Vodafone Türkiye, Vodafone Smart 4 power ile mobil iletişimin en yüksek hız kapasitesini herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Böylelikle tüketiciler Vodafone Smart 4 power ile İtalya, İspanya, Yunanistan, Romanya, Portekiz, İngiltere, Yeni Zelanda ve Hollanda’ya yapacakları ziyaretlerde 4G teknolojisinin olanaklarından faydalanırken, tarifelerinin tamamını tıpkı Türkiye’deymiş gibi özgürce kullanabiliyorlar.
 
Vodafone Smart 4 power ile Vodafone’lular  4G teknolojisine bugünden hazır
 
Vodafone Smart 4 Power tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:
 
“Dijital Dönüşüm Hareketi vizyonumuz çerçevesinde, herkese mobil genişbandı erişilebilir kılmak için kesintisiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin ilk yerli üretim 4G özellikli akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power’ı da söz verdiğimiz gibi, 2014 içinde tüketicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Global arenada 4G’nin öncüsü bir operatör olarak  Vodafone Smart 4 power’ı teknolojik avantajlarına göre son derece uygun bir fiyatla sunarak,  abonelerimizin dijital çağa uyum sağlamalarını kolaylaştırıyoruz. 4G destekli bir telefonu üretmek tek başına yeterli değil, abonelerin bu hizmeti deneyimleyebilmesi de gerekiyor.  Vodafone Türkiye olarak sunduğumuz 4G roaming avantajı ile abonelerimiz  bugün 8 ülkede 4G teknolojisinin olanaklarından faydalanırken, tarifelerinin tamamını tıpkı Türkiye’deymiş gibi özgürce kullanabiliyorlar. Bundan böyle, yurtıdışına çıkan müşterilerimiz 4G’nin hızını, Vodafone Smart 4 power ile de deneyimleyebilecek.”
 
Eşdeğer rakiplere göre %30 daha fazla pil ömrü
 
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise, cihazın her kesimden bireyin akıllı telefon sahibi olmasında önemli bir rol oynayacağını ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Vodafone Türkiye olarak, Vodafone markasıyla satışa sunduğumuz akıllı cihazların ve diğer ürünlerin her zaman global kalite anlayışımız çerçevesine uygun özelliklere sahip olmasını şart koşuyoruz. Bugüne kadar “herkes akıllı telefon sahibi olsun” diyerek çıktığımız bu yolda Türkiye’de ilk operatör markalı telefon ve tableti sunduk, yerli üretimin akıllı telefonda bir seçenek olmasını sağladık.  Bugün de yine “herkes son teknolojiye ulaşsın” diyerek Türkiye’nin 4G özellikli ilk yerli üretim akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power’ı tüketicilerimize avantajlı fiyat ile sunuyoruz. 599 TL’lik fiyatı ile Vodafone Smart 4 power’ın, ülkemizde satılan 4G özellikli ilk 10 marka içinde en uygun fiyata sahip akıllı telefon olduğunu görmekten memnuniyet duyduk. Uygun fiyatının yanında, Vodafone Smart 4 power’ın en dikkat çekici teknik özelliği, 3000 mAh batarya ömrü ile, eşdeğer rakip ürünlere göre %30 daha fazla pil ömrü sunarak kullanıcıya daha fazla kullanım süresi sağlaması. Vodafone Smart 4 power, hem 43,2 Mbps'ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini, hem de 150 Mbps'yi bulan 4G teknolojisini (LTE CAT 4) destekliyor.  Vodafone Smart 4 power'ın kullanımı kolaylaştıran destek arayüzü yanında hayatı kolaylaştıran Vodafone uygulamaları tek bir klasör altında ana ekranda sunuluyor. Cihazımızın tasarımında Vodafone Self Servis, Avantaj Cepte, Akut, Cep Cüzdan, Mobil TV, Çiftçi Kılavuzu, Cep Sağlık gibi Vodafone'a özel uygulamalar bulunuyor. 4G mobil iletişim teknolojisi için hazırlanan Türkiye’de, bu teknolojiyi destekleyen bir akıllı telefonu son derece uygun fiyata sunarak, ülkemizde hem akıllı telefon penetrasyonunun yükselmesine, hem de 4G’ye hazırlık sürecine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz.”