Apple'ın iOS 7.1.1 güncellemesini yayınlamasıyla birlikte iPhone, iPad ve iPod Touch'ların çökmeye başladığını daha önce buradan yayınladığımız haberde siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. iOS 7.1.1 güncellemesini cihazlarına kuran ve hatalardan çılgına dönen kullanıcılar sikayetvar.com'a, şikayetlerini paylaştılar.
İşte Şikayetvar tarafından hazılanan iOS güncellemesi sonrası yaşanan sorunları içeren rapordan bazı bölümler...
 
“iPhone Telefonum iOS 7.1.1 Yüzünden Çöktü”
 
“Ben IPhone 5 sahibiyim. Geçen günlerde live'a çıkardıkları iOS 7.1.1 sürümü yüzünden instagram’a video yüklerken telefonun ekranı çizgi çizgi oldu ve telefon kapandı. Ancak son durumdan sonra telefonu açtığımda direkt iTunes'a bağlayın şeklinde bir bildirim aldım ve telefon bir daha açılmadı. Tüm bilgilerin gittiğine mi yanayım, milyarlık telefonla rezil olmama mı karar veremedim.”
 
“iPhone Telefonumdan Eski Sürüme Dönüş Yapamıyorum.”
 
“Ben iPhone 4 kullanıcısıyım ve telefonuma iOS 7.1.1 geldi güncelledim ama güncellediğime güncelleyeceğime pişman oldum. Telefonum çok ağırlaştı. Ben telefonumu iOs 6'ya döndürebilmek istiyorum. Diğer akıllı telefon markalarında eski sürüme dönüş varken iPhone'da bunun olmaması çok can sıkıcı bir şey.”
 
“Yazılım ve Wi-Fi Sorunu.”
 
“iPhone iOS 7.1.1 yazılımını yüklediğim andan itibaren wi-fi'de sorun yaşıyorum bağlanamıyorum ve buna hiç kimse çözüm bulamadı. Garantisi dolduğu için ücretli olarak yapılacağı söyleniyor ve çok fazla bir miktar isteniyor. Bu kullanım hatası değil iPhone'un yapmış olduğu yazılım hatasıdır ve bununla ilgili nerelere şikayet edilip başvurulması gerekiyorsa yapacağım. Biz milyarlar verip bu telefonu alalım, fakat yazılım hatasının cezasını yine biz çekelim.”
 
“Apple iOS Kaç Kullanacağıma Ben Karar Vermek İstiyorum!”
 
 “iPad 2 'im iOS 7.1 fakat çok kasıyor ve iOS 7 temasını vb hiç beğenmiyorum iOS 6'ya da düşüremiyorum. O kadar para verdik bırakın ben iOS kaç kullanacağıma karar vereyim.İlgilenilmezse tüketici mahkemesine başvuracağım.”
 
“iPhone  Güncelleme Eksikliği”
 
“iPhone 5 S iOS 7.1.1 kullanıyorum. Akıllı klavye özelliği yok, uygulamasını da bulamadım. Örneğin ben üniversitenin bilgi sistemine girmek için her defasında TC kimlik numaramı tekrardan giriyorum. Mail adresimi TC numaramı vs. hafızasında tutup işimi kolaylaştıracak bir güncelleme yok.”
 
“iPhone Güncellemeden Sonra Wi-Fi Çalışmıyor!”
 
“Bayiden aldığım telefonum iOS 7.1.1 güncellemesinden sonra wi-fi’ ye bağlanmıyor. Bir defa garantide iki defa da garanti dışı servise gitti. Onarımının mümkün olmadığını ve 820 TL karşılığında bir üst modeliyle değiştirebileceklerini söylediler. Ben üst model değil kendi telefonumu istiyorum. Madem arıza benden kaynaklanmıyorsa neden aynı telefondan verilmiyor? Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”