Apple, geçen hafta iCihazları için iOS 7.1.2 güncellemesi yayınladı. iPhone, iPad ve iPod cihazlarda bulunan hataları ve güvenlik açıklarını gidermek için yayınlanan güncelleme, ortaya çıkan hatalar nedeniyle şikayetlere neden oldu. Hatta öyle ki iOS 7.1.2 güncellemesinden kurtulup eski güncellemeye dönmek isteyen kullanıcıların sayısı bir hayli fazla.
 
HIZLI PİL TÜKETİMİ
 
Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların şikayet ettiği konuların başında hızlı pil tüketimi geliyor. Kullanıcılar, güncellemeyi yükledikten sonra telefonlarının pil sürelerinin eskiye oranla daha çok azaldığını ve hızlı bir şekilde bataryalarının bittiğini açıkladı.
 
Wi-Fi BAĞLANTI
 
Bazı kullanıcılar ise wi-fi bağlantı sorunu yaşadığını belirtti.
 
"Yazılım ve Wi-Fi Meselesi." "iPhone iOS 7.1.2 yazılımını yüklediğim andan itibaren wi-fi'de sorun yaşıyorum bağlanamıyorum ve buna hiç kimse çözüm bulamadı. Garantisi dolduğu için ücretli olarak yapılacağı söyleniyor ve çok fazla bir miktar isteniyor. Bu kullanım hatası değil iPhone'un yapmış olduğu yazılım hatasıdır ve bununla alakalı nerelere yakinti edilip başvurulması gerekiyorsa yapacağım. Biz milyarlar verip bu telefonu alalım, lakin yazılım hatasının cezasını yeniden biz çekelim."
 
PERFORMANS SORUNU
 
iOS 7.1.2 güncellemesi sonrası performans artışı bekleyen kullanıcılar aradıklarını bulamadılar.
 
"Google chrome da filan kasıyo anlamadım. Apple düzgün işler yapmıyor hiç bir değişiklik göremedim. Cihazım iPhone 5s. Bi iOS 6 gibi sürüm yapmadılar, performans berbat."
 
Görünüşe göre Apple, iOS 8 güncellemesini çıkarana kadar ara bir güncelleme daha yayınlamak zorunda kalabilir. Ama yeni gelecek güncelleme mevcut batarya sorununa ne kadar çare olur şu an için bilinmiyor. Size tavsiyemiz cihazınızda yapacağınız ayarlar sayesinde batarya kullanım sürenizi uzatabilirsiniz. Ayarları yapmak için buraya tıklamanız yeterli.
 
Sizde iOS 7.1.2 güncellemesi yükledikten sonra yaşadığınız sorunları bu sayfadan paylaşabilirsiniz.