Apple'ın mobil cihazlar için kullanıma sunduğu iOS 8 işletim sistemi, çıktığı ilk günden itibaren kullanıcılarına çeşitli sorunlar yaşattı. Şirket, bu sorunları gidermek ve yeni özellikleri kullanıma sunmak için en büyük güncellemesi olan iOS 8.1'i bugün dağıtıma sunacak.
Apple'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği iPad tanıtım etkinliğinde duyurulan iOS 8.1'in, hataları düzeltme, performans artış ve çeşitli yenilikler getirmesi bekleniyor.
 
Beklenen yenilikler arasında en dikkat çekeni Apple Pay ödeme sistemi olacak. Apple'ın iPhone 6 etkinliğinde tanıttığı Apple Pay, kullanıcılara mobil cihazları üzerinden kartsız alışveriş imkanı tanıyor. iPhone 6'arda bulunan NFC özelliği sayesinde, bu cihazlar fiziksel alışverişlerde kullanılabilecek. Diğer cihaz sahipleri ise Apple Pay'i, online alışverişlerde kullanabilecekler.
Ayrıca Apple Pay özelliği sayesinde, Apple cihazları birbirine bağlanabilecek. Örneğin iPhone telefonunuzu Mac'e bağlayabilir veya Mac'teki mail'lerinizi iPad tabletinizden sorunsuzca kontrol edebilirsiniz örneğin. Bu özellik zaten daha önceden de biliniyordu, ancak şimdi stabil çalışması için uğraşılıyor.
 
 
iOS 8.1 güncellemesinden beklenen diğer bir gelişmede hataları düzeltmesine yönelik olacak. Bilindiği üzere iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 güncellemelerini yükleyenler 3G-WiFi şebeke sorunları, pil sorunları, donma ve cihazların stabil çalışmaması gibi hatalarla karşılaştılar. İşte yeni güncellemenin bu sorunlara çare olması bekleniyor.
 
iOS 8.1 bugün yayınlanacak. Gün içerisinde Apple cihazlarınızı kontrol etmenizi öneririz. iOS 8.1 güncellemesini yüklemeden önce mutlaka, iTunes programı üzerinden cihazınızı yedekleyiniz ve mümkünse iTunes üzerinden güncellemeyi yükleyiniz.