Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarının beklediği iOS 8 güncellemesini nihayet yayınladı. iOS 8 sürümü, iPhone ve iPad kullanıcıları için birçok yenilik içeriyor.
 
iOS 8'te öne çıkacak bazı özellikler şu şekilde:
 
Sesli mesajlar
 
iOS 8, sesli mesajları direkt mesajlaşmalara eklemenizi sağlayacak. Sesinizi birkaç saniye ses kaydı yaparak arkadaşınıza gönderebileceksiniz. Sesinizi, bir videoyu veya fotoğrafı tek bir kaydırma hareketiyle göndermek istiyorsanız Konuşmak için Dokun'u kullanın
 
Grup mesajları
 
Grup mesajları oluşturabileceksiniz. Grup mesajlarına bir ad verebilecek, belli kişileri ekleyip silebileceksiniz. Veya gurptan kendinizi çıkarabileceksiniz. Mesajlaşmaları devre dışı bırakmak için 'Rahatsız Etme' özelliğini kullanabilecek ve mesajları istediğiniz zaman kontrol edebileceksiniz. Dahası, bir konuşma sırasında bulunduğunuz yerin konum bilgilerini mesajlaştığınız kişiye gönderebileceksiniz.
 
Mesaj bildirim uyarı
 
iOS 8, metin mesajlarına veya e-postalara, bulunduğunuz uygulamadan ayrılmadan cevap verme imkanı sunacak. Uyarı notu olarak belirecek mesaj veya e-postalara cevap verebilecek veya kapatabileceksiniz.
 
Aile paylaşımı
 
iOS 8 sayesinde iTunes, iBooks ve App Store üzerinden satın alıdığınız içerikleri altıya kadar aile üyenizle paylaşabilirsiniz.
 
Uygulama satın alma kontrolü
 
Çocukların sizin kontrolünüz dışında uygulama satın almalarını engelleyebileceksiniz. Ayrıca aile tarafından satın alınanları tek bir kredi kartıyla ödeyebilir, aile fotoğraflarını, aile takvimini, konumları ve daha birçok şeyi kolayca paylaşabilirsiniz.
 
QuickType Klavye
 
Klavyesindeki otomatik doğrulama sorunları yaşayan Apple, iOS 8'de 'QuickType' teknolojisini deneyecek. QuickType, mesaj yazarken bir sonraki kelimeyi tahmin edecek. Apple, günlük yazışmalar için oldukça iyi çalıştığını belirttiği teknolojinin 14 ülke için optimum hale getirildiğini açıkladı. iOS 8, SwiftKey ve Swype gibi Android'de ünlü olan klavye uygulamalarını da çalıştıracak.
 
Sağlık
 
Sağlık ve fitness verilerinizi yönetmenin daha kapsamlı bir yolunu sağlamak için sağlık verilerinizi uygulamalarla paylaşabilme
alerjileriniz, hastalıklarınız vb. ile ilgili bilgiler ve bunlara kilitli ekrandan erişebilme seçeneğiyle Tıbbi Kimlik ekleyip, mobil cihazınız üzerinden takip edebileceksiniz. Birçok sağlık içeriğiyle gelecek olan iOS 8 aynı zamanda mobil cihazların iOS cihazlarıyla senkronize olmasına imkan veren HomeKit içeriyor.
 
iCloud
 
iCloud Drive ile uyumlu olacak iOS 8, kullanıcıların PC'lerindeki verilerine iOS cihazlarında erişmelerine imkan verecek. Kullanıcıların tek yapması gereken, OS X Yosemite ile çalışan Mac veya Windows ile çalışan PC'lerinde verileri iCloud Drive'a atmaları. Ardından her iOS cihazıyla verilere ulaşılabilecek. iOS 8 ile çalışan cihazınızla çektiğiniz tüm fotoğraflar, otomatik olarak bulutta depolanacak. Bu özellik, kullanıcılar aktif ettikleri halde çalışacak. Apple, 5 GB depolama alanını bedava sunacak.
 
Shazam
 
iOS 8, bulunduğunuz mekanda çalan şarkıların adını bulmanızı sağlayan Shazam uygulamasıyla Siri hizmeti aracılığıyla entegreli olacak.
 
GİZLİ ÖZELLİKLER

iOS 8 ile gelen aşağıdaki özelliklerin görüntüsünü buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
 
- Pilinizi harcayan uygulamaları görebebilirsiniz Ayarlar>Genel>Kullanım>Pil
 
- Safari ile kredi kartı scan edilebiliyor
 
- Home tuşuna iki kez basınca rehberdeki kişilere hızlı erişim sağlanabiliyor
 
- Hava durumu uygulamasında artık 9 günlük tahminler yer alıyor
 
- Parmağınızı bir fotoğrafın üzerine basılı tuttuğunuzda o fotoğraf 'gizli' oluyor. Albümde de 'gizli' klasörünün içinde yer alıyor
 
- iOS 8'le birlikte iPhone'unuzu tamamen siyah beyaz hale getirebilirsiniz. Bunun için Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik'e gitmeniz yeterli
 
- Siz konuşurken artık kelimeleri ekranda görmenize gerek yok
 
- Fotoğrafları daha rahat bulmak için, fotoğraflar sizin için telefon tarafından belirli kategorilere ayrılıyor böylece fotoğraflar arasında arama yapılabiliyor
 
- iOS 8 ile birlikte cihazın şarjda olduğu durumlarda kullanıcılar Siri’yi Home tuşuna basmak yerine ”Hey Siri” diyerek uyandırabiliyor. Cihazın şarjda olmadığı zamanlardaysa Siri’yi uyandırmak için Home tuşuna basmak gerekiyor.
 
- Siri'ye çalan şarkının adını sorduğunuzda (What song is playing?) o şarkıyı artık sizin için bulabiliyor.(Shazam uygulaması ile birlikte çalışıyor)
 
- Fotoğrafı çektikten hemen sonra düzenleyebiliyorsunuz
 
- AppStore uygulama videosu önizlemeleri
 
– Çoklu görev görüntüsünde önemli kişilere hızlı erişim
 
– Mesajlar, Mail, Takvim, Anımsatıcılar ve destekleyen üçüncü parti uygulamalar için etkileşimli bildirimler
 
– iOS aygıtlarınızla daha çok şey yapmanızı sağlayan yeni İpuçları uygulaması
 
– Şimdi otomatik gece modu ve kitap serileri için yeni düzenlemeyle iOS içinde yerleşik iBooks uygulaması
 
– iOS içinde yerleşik Podcast'ler uygulaması
 
– Uygulamaya göre pil kullanımı
 
– iCloud Anahtar Zinciri, ilgili uygulamalara kolayca giriş yapmak için kaydedilmiş web sitesi parolalarını kullanabilir
 
– Sesli FaceTime için arama bekletme
 
– Notlar'da zengin metin düzenleme