En son Pangu'nun jailbreak'i çıktı ve uzun zamandır başka bir jailbreak de yok. Gerçi bazı iOS hacker'ları yaptıkları birkaç jailbreak örneğini sosyal medyada gösterdi, ama bu girişimler jailbreak bekleyenlerin ağzına bir parmak bal çalmaktan öteye geçmedi. Uzun lafın kısası kullanıcılar için herhangi bir jailbreak sürümü yayınlanmış değil.

Daha önce tadımlık jailbreak gösterileri yapan Luca Todesco'ya (qwertyoruiop) göre iOS 9.2, 9.2.1 ve 9.3 betasında untethered jailbreak'i mümkün. Luca, 9.2 yüklü iPhone 6'da jailbreak'in çalıştığını gösteren videoyu takipçileriyle paylaştı. Geliştirici iOS sürümünü doğrulamak için Cydia'yı çalıştırıyor, mobil terminalden komut giriyor, cihazını respring yapmadan önce WinterBoard temalarıyla oynuyor.

iOS 9.3 beta 1 jailbreak'i geldi

Video 9.2 jailbreak'ini içerse de, Luca Todesco jailbreak'in 9.2.1 ve 9.3 betayla uyumlu olduğunu belirtti. Zaten Luca'nın daha önceki 9.2.1 ve 9.3 beta jailbreak'i paylaşımlarını biliyoruz. Youtube açıklamasında bu jailbreak'in özel kalacağı işaret edilmiş. Görünüşe göre Luca Todesco her zaman yaptığı gibi jailbreak'i yayınlamayacak.

Sonuç olarak ünlü iOS hacker'ının gösterisi, jailbreak için halen bir yolun olduğunu ortaya koyuyor. Belki Pangu ve TaiG, iOS 9.3 betasının bitmesini bekliyor olabilir. 

video##2362##player