Apple, 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak WWDC etkinliğinden önce iOS 9 güncellemesini tanıtmayacak.
 
O zamana kadar, biz de iPhone ve iPad üzerinde görmeyi umduğumuz iOS 9 güncellemesi hakkındaki dedikoduları, söylentileri ve istekleri içeren küçük bir liste hazırladık. İşte bizim belirlediğimiz özelliklerin listesi;
 
Tüm açık uygulama ve bildirimleri bir seferde temizleme
“Kızımın kendi iPad Mini 2 tableti olmasına rağmen, yolculuklarımız sırasında benim iPhone 6 Plus’ımı kullanmayı çok seviyor. Saatler sonra telefonumu elime aldığımda, sayısız çocuk oyununun açılmış olduğunu görüyorum. Gerçekten bundan kurtulmanın bir yolu olmalı. Bu Apple’ın iOS 6, iOS 7, ve iOS 8 güncellemesinde sunması gereken bir özellikti. En azından şimdi iOS 9 güncellemesinde çıksın.
Hadi ama Apple, bütün uygulama ve bildirimleri tek seferde temizlememize izin ver.”
 
Çok görevli bölünmüş ekran
Bu özellik hepimizin iOS 8 güncellemesinde beklediğimiz bir şeydi. Bizim düşüncemize göre bu özellik sonunda “iPad Pro” etkinliğinde çıkarılacak, ama büyük ihtimalle gelecek ay değil. Bu uygulama geldiğinde, bütün iPad modellerinin desteklemesini umuyoruz.
 
Daha canlı duvar kağıtları ve kişiselleştirme
Mevcut olan duvar kağıtları sıkıcı ve eskimiş. Artık daha çok çeşit ve daha fazla kişiselleştirme seçeneği istiyoruz.
 
Daha yaygın Apple uygulamaları
Daha önce yerel hava ve stok uygulamalarının iPad‘de kullanılabilir olması istenmişti. Şimdi bu listeye biz de hesap makinesi ve sağlık uygulamalarını ekliyoruz.
 
Apple Watch uygulamasının gizlenmesi
Çoğu iPhone kullanıcısı herhangi bir Apple akıllı saate sahip değil, ve belki de hiç sahip olmayacaklar. Bu yüzden resmi Apple Watch uygulaması her iPhone’da ortaya çıkmamalı.
 
Enerji tasarrufu modu
Apple Watch güç koruma özelliğine sahip, bu uygulamanın iOS 9 ile iPhone’a da gelmesini istiyoruz.
 
Evet dediğimiz gibi Apple’ın yeni iOS 9 güncellemesi Haziran ayında WWDC etkinliğinde duyurulacak. Peki sizin iOS 9 güncellemesinde görmek istedikleriniz neler?