Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6, bugün itibariyle Türkiye'de satışa sunuldu. Dün geceden itibaren mağaza önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, telefona yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi kartına getirdiği sınırlamaları akıllara getirdi.
 
NAKİT VE BANKA KARTIYLA ALIŞVERİŞ!
 
Cari açığı kapatmak ve ithal ürünlerin tüketimini azaltmak için BDDK bir dizi önlemler almıştı. Kredi kartıyla taksitli alışverişe sınırlamalar getiren BDDK, bu kapsamda akıllı telefonların taksitle satışını yasaklamıştı. Bu uygulamaya karşın vatandaşların iPhone 6'ya yoğun olarak ilgi gösterdikleri görüldü. İstanbul'daki Apple Mağazası'na akın eden vatandaşların telefonu genellikle nakit ve banka kartıyla aldıkları görüldü. Tüketicilerin bir bölümü de kredi kartına tek çekim seçeneğini tercih etti.
 
BDDK, tüketimi azaltmaya teşvik kapsamında kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 9 ayla sınırlandırırken mobil telefonların da dahil olduğu telekomünikasyon, kuyum, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırmıştı.
 
BANKALAR BU YÖNTEMLE SINIRLAMAYI AŞIYOR
 
Bankalar da iPhone 6'ya kayıtsız kalmadı. Yasağa karşın taksitle telefonu satın almak isteyen vatandaşlara çözümler sunan bazı bankalar, iPhone 6 için tüketici kredisi veriyor. Bazı bankalar ise kredi kartına tek çekim alışverişler için daha sonra taksit bölme imkanı sağlıyor.
 
Eren Sakarya / HTHaber