iPhone'un en yeni modeli iPhone 6'nın tanıtılmasına günler kala hakkında çıkan söylentiler son hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar görselleri ve videoları ile gündemde olan iPhone 6 için önemli bir finans kuruluşu satış tahmininde bulundu. RBC analisti Amit Daryanani, 9 Eylül'de tanıtımı yapılacak iPhone 6'nın, ilk çıkış haftasında 10 milyon adet satacağını iddia etti. Cihazın bir yılın sonunda ise 75 milyon adet satış rakamına ulaşacağı öngörüldü. Bir önceki model olan iPhone 5S ve iPhone 5C, piyasaya çıktığı ilk hafta 9 milyon adet satmıştı.
Piyasa analistlerinin beklentisi de Amit Daryanani ile aynı yönde. Daha büyük bir ekran ile tanıtılacak iPhone 6'nın tüketiciler tarafından daha çok talep göreceği bekleniyor. Bu beklenti geçtiğimiz gün Apple hisselerine de yansıdı. Apple hisseleri bu beklenti doğrultusunda 100 doların üstüne çıkarak rekor kırdı.
Yatırımcılar ayrıca, Apple’ın 4.7 inç ve 5.5 inç olmak üzere iki iPhone 6 modelini tanıtma olasılığını göz ardı etmiyor. Bakalım Apple 9 Eylül'de nasıl bir sürprizle karşımıza çıkacak.