Bilindiği üzere Apple, 25 Eylül tarihinde yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelini 12 ülkede satışa sunmuştu. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde de bu cihazların ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadar fiyat etiketine sahip olacağı belli olmuştu. Şimdi ise bu modellerden 64 GB'lık iPhone 6s'in tanesinin Apple'a ne kadara mal olduğu ortaya çıktı.
Apple ülkemizde bu modeli 3,499 TL fiyat etiketiyle satacağını açıklamıştı. Bu model yurt dışında ise 749 dolar fiyat etiketiyle satılıyor. Cihazı eline geçiren Teardown.com ekibi ise cihazın tüm donanımlarının piyasa araştırmasını yapmış ve işçilik dahil 64 GB iPhone 6s'in tanesinin Apple'a 245 dolara mal olduğunu ortaya çıkarmış.
Yani görünüşe göre dağıtım masraflarını hesaba katmazsak Apple, tek bir 64 GB iPhone 6s modelinden yurt dışında yaklaşık 505 dolar kar elde ediyor. Tabii cihazların dağıtımı vs. hesaba katıldığında bu kar oranı biraz düşecektir.
Öte yandan yeni iPhone 6s modelinin önceki iPhone 6 modelinden farklı olarak sahip olduğu donanımlarının(3D Touch vs.) tutarı ise 16.50 dolar değerinde.