Giriş seviyesi “ucuz iPhone” olarak nitelenen SE ile lüks akıllı telefon kullanmak isteyenlere alternetif üreten Apple, yeni iPad Pro’nun tanıtımında “yoksul” vurgusu yapınca ilginç tepkilerin hedefi oldu.

Yeni iPhone SE’yi tanıtan, akıllı saati Apple Watch’un fiyatını düşürdüğünü ve yeni aksevuarların yanı sıra güncellemeler yaptığını açıklayan Apple, aynı toplantıda yeni 9.7 inç ekrana sahip iPad Pro’yu da gösterdi. Özellikle iPad Pro’nun sunumunda ilginç istatistikler de paylaşan Apple’ın Küresel Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Yardımcısı Phil Schiller, iPad Pro satın alanların büyük bölümünün, Windows sistemli PC kullanıcıları olduğunu kaydetti. 

Neden alamıyorlar?

Schiller, sunumunda “Bugün kullanılan 600 milyonun üzerindeki bilgisayarın büyük bölümü 5 yaşın üzerinde. Bu gerçekten de üzücü” ifadesini kullanması, tepkilere neden oldu. Pek çok köşe yazarı ve Blogger, yeni bir bilgisayar yerine 5 yıldan eski cihaz kullananların, yeni bilgisayar almaya maddi gücü bulunmadığını savunurken, maddi gücü yetersiz kullanıcılardan “zavallı” gibi bahsedilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Bununla birlikte söz konusu “eski” bilgisayarlar arasında Apple logolu bulunduğunu da hatırlatan yazarlar, şirketin Çevre, Politika ve Sosyal İnisiyatiflerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson’ın “Apple’ı çevre dostu yapan faktörlerden biri de, ürünlerinin büyük bölümünün halen kullanılıyor olması. Çünkü evladiyelik ürünler...” sözü hatırlatıldı.

Yeni SE 1.999 TL’den başlıyor

Apple’ın önceki gün tanıttığı, giriş seviyesindeki 4 inç ekrana sahip yeni iPhone SE’nin Türkiye fiyatları da belli oldu. Türkiye’deki Apple Store sayfasında yayınlanan bilgilere göre iPhone SE’nin 16GB kapasiteli sürümü 1.999 TL’den satışa sunulurken, 64GB’lık sürümün fiyatıysa 2 bin 399 TL olarak açıklandı. Türkiye’de siparişlerin 29 Mart’tan itibaren alınacağı da internet sitesinde belirtilmiş.