iPhone’lar için tasarlanan dünyanın ilk akıllı ekran koruyucusu, bir çok özellikle birlikte Android’in öldürücü özelliği olan ‘geri’ tuşunu da kullanıcılara sunuyor.
iPhone çok hızlı, tasarımı harika ve bir çok yönden mükemmel bir cihaz. Ancak, kullanıcıların uygulamalarda geri gidebilmek için cihazın en uç noktasına kadar parmaklarını uzatmalarına ve bunun için çeşitli jimnastik hareketlerine başvurmalarına yol açan büyük bir eksiklik bulunuyor.

Evet, iPhone‘daki bu eksiklik bir geri tuşunun bulunmaması ve bu bazı kullanıcılar için büyük bir problem, özellikle Android‘in geri tuşu rahatlığını en az bir kez denemiş olanlar için. Burada sunulan erişebilirlik seçeneği buna tam bir çözüm sunmuyor. Sırf geri tuşuna ulaşabilmek için home tuşuna iki kez art arda basıp uygulamayı küçültmek biraz gülünç oluyor. Aslında ideal olarak, Apple home tuşuna çift tıklamayla bir geri tuşu fonksiyonu kazandırabilir, ancak maalesef ideal dünyada yaşamıyoruz.

video##1618##player

Sadece baş parmağınızı oynatarak iPhone 6 Plus‘ın köşelerine erişmeniz çok zor. Dediğim gibi bunun için elinizle bazı jimnastik hareketleri yapmanız gerekiyor. Sonunda bu sorunu paraya çevirmeyi düşünen bir şirket, iPhone’lar için Halo Back adında basit bir akıllı ekran koruyucusu geliştirdi. Aslında siz basit dediğime bakmayın, çünkü kendisi dünyanın ilk akıllı ekran koruyucusu olma unvanına sahip. iPhone‘lara bir çok özelliğin yanında geri tuşunu da kazandıran bu akıllı ekran koruyucusunun nasıl kullanıldığını ve detaylı özelliklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Ne kadar talep görür orası muamma fakat, Kickstarter üzerinde satışa sunulan bu koruyucunun fiyatının 20 dolar civarında olduğunu da belirtelim.