Samsung’un Avrupa’da bir süredir satışta olan üçüncü nesil mini akıllı telefonu Galaxy S5 mini ülkemiz kullanıcılarıyla buluşuyor. Galaxy S5’i daha kompakt bir boyutta kullanıcılarla buluşturan Galaxy S5 mini ülkemizde 1.300 liradan satışa sunulacak. Galaxy S5 mini ülkemizde 1.600 liradan satışa sunulan One mini 2’den daha ucuz bir fiyata piyasada olacak. Yine de bu fiyatlara geçtiğimiz yılın bazı amiral gemisi modelleri satın almak mümkün.

Samsung, Galaxy S5 mini’de iki farklı işlemci kullanılıyor. 1.4GHz hızında çalışan dört çekirdekli Exynos 3 3470 ve yine 1.4GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 400, Galaxy S5 mini’nin güç birimini oluşturuyor. Ülkemizde hangi versiyonun satışta olacağı henüz açıklanmadı. 

Galaxy S5 mini’nin diğer detaylarına değinecek olursak; 4.5-inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, 1.5GB RAM, 16GB depolama, hafıza kart desteği, 8MP arka kamera, 2.1MP ön kamera, 2.100mAh kapasiteli pil, Android 4.4. KitKat işletim sistemi, en son sürüm TouchWiz kullanıcı arayüzü, suya ve toza karşı dayanıklı yapı, Bluetooth 4.0 LE, NFC, LTE desteği, kızılötesi sensör, parmak izi sensörü, arka bölümde kamera altına yerleştirilen kalp hızı ölçüm sensörü, S-Healt, Gizli Mod, Çocuk Modu ve Ultra Güç Tasarruf modu.