LG, yeni akıllı saati LG G Watch R modelini IFA 2014'te duyurmaya hazırlanıyordu. Ancak şirket elini çabuk tutarak LG G Watch R'yi organizasyondan önce bugün duyurdu.
LG, yeni akıllı akıllı saatini, teknolojik dizayn ile piyasaya sürülen rakiplerinden farklı olarak yuvarlak spor görünümlü olarak tasarladı.
LG G Watch R, güneş ışığı altında ve farklı açılardan sorunsuz biçimde görülen 1.3 inç’lik plastik OLED bir ekrana sahip. Cihazın bir diğer önemli özelliği ise, suyun altında bir metre derinlikte 30 dakika süreyle çalışabiliyor. IP67 sertifikasına sahip G Watch R, suya ve toza karşı dayanıklı. Daha çok analog saat görünümü andıran cihaz, değiştirilebilir deri kayışa ve paslanmaz çelik çerçeveye sahip.
Android Wear işletim sistemine sahip cihazda, 1.2 GHz'lik Snapdragon işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza ve 410 mAh batarya bulunuyor. Kalp atış hızı sensörüne sahip olan LG G Watch R, kullanıcıların spor yaparken sağlık uygulamalarından faydalanmasına imkan tanıyor.
 
Bu yılın dördüncü çeyreğinde satışa çıkacak G Watch R'nin, henüz fiyatı açıklanmadı. LG G Watch R'nin görsellerini aşağıdaki banta tıklayarak inceleyebilirsiniz.