Uzun zamandır gündeme gelen LG G3 Prime söylentileri doğru çıktı. Güney Koreli teknoloji devi LG, mevcut amiral gemisi G3'ün üst seviye donanımlar barındıran varyantını bir nebze de olsa resmiyete kavuşturdu. LG G3 Prime, Güney Kore merkezli perakendeci lgbestmall.com üzerinden ön siparişe sunuldu. Böylece, söz konusu cihazın merakla beklenen bazı teknik özellikleri de belli oldu.

Qualcomm'un dört çekirdekli yeni nesil yonga seti Snapdragon 805'den gücünü alan LG G3 Prime, perakendeci üzerinden gelen reklam broşüründe Cat.6 LTE-A adı ile görüntülendi. Elde edilen bilgilere göre söz konusu cihaz, 5.5 inç büyüklüğünde ve 2560 x 1440 çözünürlüğünde ekran ile birlikte geliyor. Aynı zamanda cihazda 3GB RAM ve Adreno 420 GPU'nun mevcut olduğu belirtiliyor. LTE-A ile donatılmış olan LG G3 Prime, 225Mbps indirme hızına ulaşabilme yeteneğine sahip. Ön tarafta 2.1MP kamera barındıran telefonun arka tarafında ise 13MP'lik ikinci kamera yer alıyor.

LG G3 Prime'ın ilk olarak Güney Kore'de satışa çıkması bekleniyor. Ardından cihazın, ABD ve Avrupa'ya geleceği tahmin ediliyor. Cihazın fiyatına dair ise henüz bir bilgi mevcut değil.