Piyasadaki en iyi telefonlar, en iyi kameranın kendisinde olduğu konusunda bizi ikna etmek için Ultrapixel, lazerli odaklanma gibi teknolojik niteliklerden, daha doğrusu pazarlama sözcüklerinden faydalanıyorlar. Peki hangi amiral gemisi telefonun kamerası, ne kadar iyi? Gizmodo'nun testleri bilimsel bir değer taşımasa da, cevaba yaklaşmanızı sağlayabilir.

Yeni tanıtılan LG G4'ün kamerasının çektiği fotoğrafların iPhone 6 ve Galaxy S6 karşısında nasıl durduğunu merak eden Gizmodo, aşağıdaki karşılaştırmaları gerçekleştirdi.

Günışığı testi
Bu testte G4, keskin detaylarıyla LG G4 öne çıkıyor. Galaxy S6'nın yakaladığı kare, onu yakından takip etse de iPhone 6'nın yakaladığı karede bir sorun var.


Yukarıda LG G4'le çekilen fotoğrafın tam halini görüyorsunuz.

DÜŞÜK IŞIK
LG G4, karlanma azaltma konusunda diğer iki telefona göre çok daha sert davranıyor. Bu da ortaya yumuşak, bulanık bir görüntünün çıkması demek. Yine de LG G4'ün yakaladığı kare, iPhone 6 ve Galaxy S6'nınki karşısında fena değil. Bununla birlikte G4, renk isabetinde bocalıyor. Üç telefondan en iyi renk dengesini yakalayan cihaz, şişe üzerindeki yazının beyaz renginden de anlayabileceğiniz üzere iPhone 6.



Ön kamerada yapılan testler ise G4'ün kamerasının Galaxy S6 ve iPhone 6'ya kıyasla çok daha bulanık görüntüler ürettiğini gösteriyor. Dahası G4, test editörünün yüzünü turuncu renge yaklaştırmış.

Testler, LG G4'ün kamerasının karışık sonuçlar verdiğini, ancak bazı alanlarda öne çıktığını ortaya çıkarıyor. Günışığında yakalayacağınız fotoğraflar müthiş görünürken, düşük ışıktakiler de fena değiller. Site, G4'ün odaklanma hızının S6'yla eş seviyede olduğunu, dolayısıyla iPhone 6'dan hızlı olduğunu söylüyor.