Microsoft, telefon devi Nokia'ı satın aldıktan sonra yeni modelleri duyurmaya devam ediyor. Daha önce Lumia ve Microsoft markası adı altında telefon modellerini duyurduktan sonra, bir süredir yeni telefon tanıtmayan Microsoft, Nokia 222 serisi ile sessizliğini bozdu.
 
Şirket, Nokia 222 ve Nokia 222 Dual-SIM adında iki yeni telefonunu duyurdu. Önümüzdeki ay Windows 10 işletim sistemli telefonları duyurmaya hazırlanan Microsoft, Nokia 222 modellerini giriş seviyesi telefon pazarı için hazırladı.
 
Nokia Series 30+ işletim sistemine sahip olan bu telefonların tek farkı Dual-SIM modelinin adından da anlaşılacağı üzere çift simkarta sahip olması. Diğer özellikleri ise 2.4 inçlik QVGA ekranı, 2MP arka kamerası, MicroUSB girişi, 32GB'a kadar MicroSD kart desteği ve 1100mAh BL-5C  batarya kapasitesi olarak gösterilmiş. Yani yıllar öncesinin klasik Nokia modellerinin yeni versiyonu olarak düşünebilirsiniz. 30 gün batarya süresi sunan cihazlar 20 saatlik konuşma süresi de sunması ile günümüz cihazlarına asıl farkını atıyor. Bluetooth 3.0 desteği ile eski tip kızılötesini geride bırakan cihazlar 79gr ağırlığa sahip.
 
37 Dolar satış fiyatına sahip olacak olan Nokia 222, ilk olarak Amerika'da satışa çıkacak.

video##1981##player