Teknoloji devi Google tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan Nexus 6 ‘nın ön sipariş talepleri dün alınmaya başladı ve bugün stoklara bağlı olarak tükendiği belirtildi. Şu an Amerika’da ön siparişe sunulan Nexus 6 ‘yı Avrupalı kullanıcıların biraz daha beklemesi gerekecek gibi. Hollanda kaynaklı bir rapora göre Nexus 6 ‘nın ön siparişleri 3 Kasım’da başlayacaktı. Şayet yeni gelen bilgiler, bu tarihin ileri alındığını ve yeni tarihin 18 Kasım olduğunu gösteriyor.

Yapılan açıklamaya göre Google Play üzerinden ön sipariş alımına başlanan Nexus 6 daha ilk günün sonunda eldeki tüm stoğu tüketmiş ve çok sayıda yeni müşterinin hayal kırıklığı yaşamasına neden olmuş. Google ise gösterilen bu yoğun ilgi karşısında oldukça mutlu. Google Play üzerinden Nexus 6 ön siparişi verebilen Google müşterileri, cihazın 21 Kasım tarihinde ellerinde olacaklarına dair söz almışlar.

Google Play’de listelenen telefonun 32GB’lik sürümü 649$, 64GB’lik sürümü ise 699$’dan satışa sunuldu. Google, sipariş sırasına göre cihazı kullanıcılara 3-4 hafta içerisinde ulaştıracak. Nexus 6’da 5.9-inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü AMOLED ekran, Snapdragon 805 işlemci, 3GB RAM, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP arka kamera, Android 5.0 Lollipop ve hızlı şarj özellikli 3.220mAh kapasiteli pil yer alıyor.