Microsoft, Nokia’nın mobil bölümünün satın alması sonrasında entegrasyon sürecini tamamlarken, Lumia ürün ailesindeki yeni ürünleriyle iddiasını sürdürüyor.

Geniş açılı ‘özçekim (selfie)’ telefonu Lumia 735 ve amiral gemisi uygun fiyatlı Lumia 830’u, Türkiye’de piyasaya sunuyor. Lumia 735, 999 TL fiyatıyla ekim ayı sonunda, 830 ise kasım ayı sonunda 1299 TL fiyatıyla ülkemizde satışa çıkıyor.

Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, iki firma arasındaki birleşmenin Türkiye’de de tamamlandığını belirterek, Microsoft’un ciddi bir ekosisteme sahip olduğunu, dünyada 1 milyar Office programı kullanan kişi bulunduğunu ve günde Skype üzerinden 2 milyar dakika konuşulduğunu anımsattı.

Ön kamera kullanılıyor

Microsoft’un mobil bölümü olarak bu ekosistem yararlanacaklarını belirten Şener, yeni modelleri Lumia 735 ve 830’un da bundan faydalanacağını kaydetti.
Yeni cep telefonu modellerinin özelliklerine de değinen Şener, “İnsanlar artık ön kameralarını yakından selfie çekmek veya tek başlarına Skype görüşmesi yapmak yerine etraflarında olanı biteni, neler yaptıklarını göstermek için kullanıyor. Lumia 735 ile kullanıcıların beğendikleri şeyleri daha çok yakalamasına ve paylaşmasına olanak tanıyoruz. Bunu Lumia’nın  yenilikleri ve Microsoft deneyimlerinin iyilerini sunarak yapıyoruz” dedi.
Sertaç Şener, Lumia 830’la ilgili de, “PureView görüntüleme, kablosuz şarj ve diğer tüm özellikleriyle Lumia 830 amiral gemisi akıllı telefonlarımızdaki inovasyon ve deneyimleri erişilebilir bir fiyata sunuyor. Böylece Microsoft’un herkes için daha erişilebilir bir Windows Phone 8.1 akıllı telefon deneyimi sunma hedefine bir kez daha vurgu yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.
Şener, akıllı telefonda dünyada yüzde 10 pazar paylarının olduğu 24 ülke bulunduğunu da aktardı. Şener, Windows Phone’da 100 bin uygulama sayısına da ulaşıldığını belirterek, Türkçe uygulamanın da 2 bine çıktığını dile getirdi.

Özçekimde iddialı

Nokia Türkiye Ürün Müdürü Ali Mutlu Direk ise, İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına değinerek, 16-23 yaşındaki gençlerin çektiği her 100 fotoğrafın 30’unun özçekim olduğunu aktardı. Lumia 730’un özçekim’de iddialı olacağını belirten Direk, her iki telefonun özelliklerini şöyle aktardı:
“* Lumia 730, 4.7 inç’lik, Lumia 830 5 inç’lik ekrana sahip
* Her ikisinde 1.2 GHz Qualcomm işlemci var
* Skype ve Office gibi Microsoft servisleriyle uyum sağlayan cihazlar, Outlook, Word, excel, OneNote ve PowerPoint gibi uygulamaları kullanmanıza olanak tanıyor
* 730’da 6.7 MP arka, 5 MP ön kamera bulunuyor
* 8 GB belleği var
* Lumia 830’un 10 MP Zeiss lensli PureView kamerası var.
* 16 GB belleğe sahip
* Her ikisi de Windows Phone 8.1’in son sürümünü kullanıyor
* Lumia 730, 999 TL, 830 ise 1299 TL’den satışa çıkacak.”