Çinli telefon üreticisi OnePlus’ın geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu ve kullanıcılar tarafından büyük ilgi toplayan OnePlus One, bir süre önce Hindistan’da pazarına merhaba demişti. Nüfus yoğunluğu nedeniyle dev bir pazar olan Hindistan, akıllı telefon üreticilerinin hedef pazarları arasında yer alıyor. Ancak Çinli telefon üreticisi OnePlus bu pazarda bir darbe aldı.
 
Çinli şirketin TechCrunch sitesi aracılığıyla doğruladığı başarılı cihazın satışlarına getirilen yasağın gerekçesi olarak CyanogenMod gösterildi. Micromax firmasının geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Hindistan’da Cyanogen için özel bir anlaşma yapıldığı duyurulmuştu. Bundan dolayı Micromax firması dışında bir kurumun bu tarafta bir adım atması yasal değil. Cyanogen Android kullanan OnePlus One için hak ihlali söz konusu ve bunun sonucu olarak Delhi yüksek mahkemesi de cihazın Hindistan’da satışına yasak getirdi.
 
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada kendilerine destek veren teknoloji severlere teşekkür ederken, böyle bir durumun yaşanmasından dolayı üzgün oldukları bildirildi. Konuyla ilgili çözüm arayışına girildiğinin de altı çizildi.