Üst düzey özelliklerine rağmen ucuz fiyatıyla tüm dikkatleri çeken OnePlus One, 23 Nisan'da yani yarın 16 ülkede satışa çıkıyor. Telefonun sitesinde geri sayım devam ediyor. Basın görseli de ortaya çıkan telefon hakkında internette konuşulanlar çok. Birçok kullanıcının telefondan beklentisi yüksek ve başarılı olacağını düşünüyor. One Plus yetkilileri ise en iyi telefon olduğunu iddia ediyor. Oldukça çok çalıştıklarını ve emek harcadıklarını belirten yetkililer, kullanıcılara kaliteli bir deneyim sunacaklarını vurguluyor.
Bazı uzmanlara göre de OnePlus One piyasadaki dengeleri altüst edebilir. Pazarda fiyat/performans oranında yapacağı etkinin diğer üreticileri etkileyebileceği belirtiliyor. Tüketicilerin üst düzey özelliklere ucuz fiyatla ulaşmasının, diğer telefonların satışlarına belli bir süre sonra yansıyacağı yorumları yapılıyor. Birkaç analist ise OnePlus, Xiaomi, Oppo gibi Çinli üreticilerin büyük oynadığını ve önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı işlere imza atacaklarını söylüyor.
OnePlus One'ın 16 GB'lık modeli 353 dolara, 752 TL'ye denk geliyor. 64 GB'lık modeli ise 417 dolar yani 888 TL civarlarında. Cihazda 5.5 inç'lik Full HD ekran, 2.5 GHz'lik Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM, 16/64 GB depolama alanı seçeneği, 13 mp arka kamera, 5 mp ön kamera ve 3100 mAh batarya yer alıyor. OnePlus One, CyanogenMod 11S'i kullanıyor. Yapılan açıklamaya göre 2 yıl boyunca telefona CyanogenMod desteği sunulacak.
Teknokulis