Aktifbank Genel Müdürü Serdar Sümer, Passolig için cep telefonu aplikasyonu hazırlandığını ve gelecek sezon devreye girecek aplikasyon ile kart başvurusu, bilet transferi gibi işlemlerin kolayca yapılabileceğini söyledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile birlikte bir grup gazeteci ile Vodafone Arena’da bir araya gelen Sümer, “Amacımız bir kişinin karar verdikten 10 dakika sonra maça girebilmesi. Bu aplikasyonu cep telefonuna indirenler stat girişinde turnikeye telefonlarındaki ilgili kodu (QR kod) okutup içeriye girebilecekler” dedi. Sümer, Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayı ile söz konusu uygulamanın başlayacağını sözlerine ekledi.

‘FUTBOLCUYU DA BULURUZ PAZARLIK DA YAPARIZ’ 

Son 1.5 yılda spor alanında sponsorluklarla birlikte kulüplere 1.2 milyar TL kaynak aktardıklarını söyleyen Serdar Sümer, hedeflerinin spora verdikleri kredi tutarını her yıl yüzde 20 artırmak olduğunu belirtti. Sporun finansmanı için özel bir ekip kurduklarını dile getiren Sümer, bu ekipte yalnız uzman bankacıların olmadığını söyleyerek “Çok iyi bir menajer kadrosu oluşturduk. Takımlara diyoruz ki: Siz zahmet etmeyin, biz size futbolcuyu da buluruz, pazarlık da yaparız, krediyi de veririz’” diye konuştu. Bu doğrultuda birkaç futbolcuyla pazarlıklarının sürdüğünü vurgulayan Sümer, “Çok başarılı menajerlerimiz var. Hatta Fikret Orman bu menajerlerden birini Beşiktaş’a transfer etmek istiyor” ifadesini kullandı.