Pepsi'nin Phone P1s adındaki akıllı telefonu Çin'de resmiyet kazandı. Pepsi Phone P1 adıyla satışa çıkan telefonun üretimini Shenzhen Scooby Communication Equipment adlı şirket üstlendi. Telefonun arkasında Pepsi'nin içeceklerinde kullandığı logo yer alacak.

5.5 inçlik IPS ekranında Full HD çözünürlük sunan cihaza dünyanın ilk 8 çekirdekli yonga seti MT6592 eşlik edecek. 8 adet Cortex-A7 çekirdeğe sahip olan yonga setinde Mali-T450 grafik birimi yer alacak. 2GB RAM, 16GB artırılabilir kapasite, parmak izi okuyucu, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde arka kamera, Android 5.1 işletim sistemi ve 3000mAh gücünde batarya yer alan akıllı telefon Dido OS 6.1 arayüzü üzerinde çalışacak.

Alüminyum kaplamaya sahip olan Pepsi Phone P1, çift sim kart ve LTE bağlantısını destekliyor. Ayrıca 2. sim kart yuvasının yerine microSD kart takılabiliyor. Pepsi Phone P1 şu an JD.com üzerinden 699 CNY (yaklaşık 110 dolar) fiyatla listelenmiş durumda. Bu fiyatın 1000 kişi ile sınırlı olduğu ve fiyatın daha sonra artacağı açıklandı. Cihazın kutusundan telefona ek olarak bir adet şarj adaptörü, şarj kablosu ve koruyucu kılıf çıkıyor.