Qualcomm akıllı saati Qualcomm Toq™ (‘talk’) müşterilerine sunacağını duyurdu. Android tabanlı akıllı telefonlar ile uyumlu olan ve özel QualcommMirasol ekran teknolojisi ile donatılan Toq, günlerce süren pil ömrü ve parlak güneş ışığında bile görülebilirlik özellikleri ile kesintisiz bir akıllı saat deneyimi sunuyor. 349,99$’dan başlayan fiyatlara satışa sunulan Toq, toq.qualcomm.com internet adresi üzerinden sipariş edilebilir.
Daha önce de açıklandığı üzere, sınırlı sayıda üretilen bu akıllı saat, giyilebilir cihazlardaki çekici kullanıcı deneyimi sunmak için gereken iddialı teknolojilere sahip olacak. Toq'ın sunduğu önemli teknolojiler arasında:
·         Mirasol ekran teknolojisi – parlak güneş ışığında bile keskin ve sürekli açık bir görüntüleme deneyimi sağlamak için ortam ışığını kullanan, her zaman net ve görünür yansıtıcı ekran teknolojisi;
·         Qualcomm WiPower™ LE teknolojisi -  sorunsuz, gerçek “drop and go” (bırak ve git) kablosuz şarj deneyimi.
·         Stereo Bluetooth ses deneyimi – tüm gün rahatınız ve kolayca takabilmeniz için kulak yolunuzun dışına oturan ilk gerçekten kablosuz stereo kulaklık.