Giyilebilir teknoloji her geçen gün biraz daha yaşamın içine giriyor. Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberinde akılıl bilekliklerin bahar aylarında daha sık yapılan egzersizlerdeki önemi anlatılıyor. İşte o haber: 

Bahar aylarıyla beraber egzersiz ve hareketin de arttığı bir döneme giriyoruz. Herkes kışın aldığı kiloları vermek ve fiziksel aktivitesini artırmak için uğraşıyor. Hareket etmek yanında bunları da ölçmek gerekiyor. Burada teknoloji ve akıllı bileklikler devreye giriyor. Giyilebilir teknolojinin harikaları olan akıllı bileklikler attığınız adımı, kalp ritminizi ne kadar uyuduğunuzu, kan basıncınızı ölçerek daha sağlıklı olmanıza yardım ediyor. Şu anda Türkiye’de satılan pek çok bileklik modeli var. Ancak yeni gelecek modeller de pazara hareket katacak.

Turkcell T-Fit

0.49 inç boyutundabir OLED ekranı var. Bu ekran üzerinde saat, attığınız adım sayısı, yaktığınız kalori miktarı gibi bilgiler görünüyor. Bu bilgilere erişmek için bilekliği sallamanız veya ekrana tıklamanız yeterli. 18 gram ağırlığında olan akıllı bileklik, USB üzerinden şarj ediliyor. 30 dakikada şarj olabilen bilekliğin pil ömrü ise 3 gün. Atılan adım sayısı, katedilen mesafe ve harcanan kaloriyi hesap ediyor. Hedefinize ulaştığınızda titreşimle size haber veriyor.     Fiyatı 119 TL.

Smartband Talk SWR30

Sony’nin son bileklik modeli, doğal çağrı tarzı için tasarlanan mikrofon ve hoparlöre sahip. Bir çağrı geldiğinde titreşerek sizi uyarıyor. Çağrı başlatmak için de kullanılabiliyor. Bir saate kadar konuşma süresi sunuyor. 1.4 inç’lik kavisli e-ink ekranı var. 3 güne kadar pil ömrü, 1 saate kadar konuşma süresi sunuyor. 1.5 metreye kadar suya dayanıklı. Ekranında, mesaj ve diğer bildirimleri geldikleri anda görebilir ve açabilirsiniz. Android işletim sistemli cihaz iki büyüklük seçeneğine sahip. 369 TL’den satılıyor.

Huawei Talkband B2

Daha akıllı bir günlük yaşam ve form takip özelliği sunuyor. Bluetooth bağlantısına sahip. 0.73 inç HD dokunmatik PMOLED ekranı bulunan akıllı cihaz, Android 4.0 ve iOS 7.0 desteğine sahip. Yaklaşık 1.5 saatte şarj oluyor ve bu şarjla 5 gün kullanılabiliyor. Bluetooth üzerinden 6 saat konuşma süresine de sahip. Akıllı tespit sistemi, hareketi otomatik olarak algılıyor ve kaydediyor. Derin ve hafif uyku sürelerini saptıyor. Bahar aylarında satışa çıkıyor olacak.

HTC Grip

1.8 inç’lik ekranı bulunan cihaz, gerçek zamanlı istatistikleri göstererek müzik çalma listenizi bileğinizden de kontrol etmenizi sağlıyor. Çeşiti egzersizleri takip ve kayıt edebiliyor. 100 mAh pile, 16 MB depolama alanına sahip. Harici kalp atış hızı monitörüne de bağlanabilen Grip, kalp atış hızını takip etmek isteyen sporcular için de ideal. Tek şarjda 2.5 güne kadar dayanıyor. Eğimli PMOLED ekran, hareket halindeyken zamanı, mesafeyi ve uyarıları okumayı da kolaylaştırıyor. Nisan ayından itibaren satışa sunuluyor olacak.

‘Türkler giyilebiliri sevdi’

Sony Mobile Türkiye Ülke Müdürü Tarık Akad, Türk halknın teknolojik ürünlerin en iyisi ve en yenisini kullanmayı sevdiğini belirterek, giyilebilir teknolojinin genç bir pazar olmasına karşın gördüğü ilgi ve büyüme hızının etkileyici olduğunu söyledi. Akad, giyilebilirin 2017 yılına kadar 12 milyar dolara ulaşacağını da aktararak, “Daha yeni yeni büyümeye başlayan bu pazarda kullanıcıların yüzde 32’si bileğe takılabilen akıllı cihazlara ilgi duyduyor. Araştırmalar, 2016’ya kadar da 41 milyon akıllı saatin satılabileceğini öngörüyor” dedi.
Tarık Akad, sağlıklı aktif yaşam, hayat kalitesini arttırmanın ülkemzide giderek yükselen trendler olduğunu da ifade ederek, “Giyilebilir teknolojiler günlük hareket takibi, ölçümleme ve zaman içindeki ilerlemeyi görüntüleyebilme özellikleriyle aktif hayat tarzının adeta bir parçası oldu. Türkiye’de de benzer nedenlerden giyilebilir teknolojiler yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.