Koreli elektronik devi Samsung, “paket içinde paket” olarak nitelenebilecek yeni hafızanın üretimine başladığını, bu sayede pahalı mobil telefon modellerinde daha büyük pil kullanabileceğini açıkladı.
 
Samsung’un açıkladığına göre yeni hafıza, multimedya kartı gibi tüm temel hafıza parçalarını, tek bir pakette bilrleştiriyor. Bu paketi, mobil işlemciyle doğrudan birleştiren Samsung, böylece hafıza kartı için ekstra bir yere ihtiyaç duymayacağı gibi yüzde 40’a varan oranlar da daha fazla boşluk kazanacak. “ePoP” adı verilen bu hafıza paketi, kazanılan boşluğa daha büyük bir pil yerleştirilebilmesine, dolayısıyla daha uzun süre devam edecek şarja imkan tanımış olacak.
 
Isı sorunu çözüldü
Markanın üst modellerinde kullanılabilecek bu paketle birlikte flash bellek ve işlemcide oluşacak aşırı ısınmanın önüne geçilebilmesi için de, söz konusu ePOP’un dışında özel ısıya dayanıklı malzemelerden yararlanıldığı belirtiliyor.
Hafıza paketinin daha büyük pile yer açmak ve cihazı inceltmek gibi işlevlerinin yanında, çoklu işlemlerde standardından hızlı olacağı ve uzun süre dayanabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte daha az enerji çekeceği, bunun da şarj süresini uzatacağı, verilen diğer bilgiler arasında.