Sony, giyilebilir teknoloji ürünlerine yeni bir boyut kazandırıyor. Bugüne kadar akıllı saat modeliyle giyilebilir teknoloji pazarında boy gösteren şirket, akıllı gözlük konsepti ile dengeleri alt üst edecek. Şirket, diğer akıllı gözlüklerin aksine her türlü gözlüğe takılarak kullanılabiliyor. Gözlükten çok artırılmış gerçeklik modülü olan bu yeni buluş, istenilen gözlüğe takılarak, onları akıllı hale getiriyor.
 

Sony’nin gözlük modülü yaklaşık 40 gram ağırlığında ve piyasada bulunan birçok gözlüğe (Özel tasarımlı gözlükler ve güneş gözlükleri dışında) takılabiliyor. Gözlük sapının sağ ve sol kısımlarına oturtturulan bu modül, kafanın arka kısmını sarıyor. Bu sayede, daha stabil bir ortam sağlanmış olunuyor.
 
Modülün sağ tarafında işlemci, sensorlar, W-Lan ve Bluetooth teknolojileri bulunuyor. Bu bölümde aynı zamanda 0.23 inç büyüklüğünde ve 640×400 piksel çözünürlüğe sahip renkli bir OLED ekranı da yer alıyor. Ürünün sol tarafında ise dengeyi sağlamak için piller bulunuyor. Bu ürünün Google Glass ile en büyük farkı, kameraya sahip olmaması.
 
Sony’nin bu ürünü, standart bir gözlüğü, kullanıcıya sanal bilgiler veren bir akıllı gözlüğe dönüştürdüğünü iddia ediyor. Bu modül en az yeni nesil bir akıllı telefon kadar performanslı olacak. Bu da bu gözlüğü kullanan birçok kişiye büyük avantajlar sağlayacak.
 
SmartEyeglass Attach olarak adlandırılan bu modül 6 Ocak LAs Vegas’da başlayan CES fuarında görücüye çıkacak. Seri üretim ise 2015 ilk ilk aylarında olacak. Bu ürün ile birlikte artırılmış gerçekliği daha efektif kullanmak isteyen kişilere, bir yazlım geliştirme kiti de sunacak. Bununla birlikte büyük gözlük üreticileri ile de görüşülüyor.