Sony'nin sevilen akıllı telefonu Xperia Z1 için geçtiğimiz hafta Android 4.4.2 Kitkat güncellemesi yayınlanmıştı. Güncellemenin detayları için buradaki haberimize göz atabilirsiniz. Peki bu güncelleme cihaza yaradı mı? İlk kullanıcı yorumlarına göre yaramamış. Güncellemeden sonra cihazda bazı sorunlar oluşmaya başladığı rapor edildi.
Forumlarda en çok dillendirilen sorun, cihazın kamerası hakkında. Xperia Z1'i en önemli özelliklerinden birisi olan kameranın Kitkat güncellemesinin ardından bazen yanıt vermeyi bıraktığı, ilk fotoğrafı çektikten sonra ise donup kaldığı söyleniyor. Bir Xperia Z1 kullanıcısı olarak benimde yaşadığım bu sorun hakkında Sony'den henüz bir açıklama gelmedi.
 
Fotoğrafların kaydedilmesinde sorun çıkartan bu açığın, en kısa zamanda yayınlanacak yeni bir güncelleme ile düzeltilmesi bekleniyor. Hatanın güncellemenin ardından fabrika ayarlarına dönmeyen kullanıcılarda görüldüğü gibi, cihazı sıfırlayıp güncelleyen kullanıcılarda da görüldüğü rapor ediliyor. Güncellemenin geldiği diğer Sony cihazlarında da bu sorunun yaşanıp yaşanmadığı ise bilinmiyor.