Sony'nin, Xperia Z4 yerine, bu özellikleri pek de barındırmayan Xperia Z3+ hamlesi Sony fanlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Şirketin mobil dünyadaki etkisini sürdürmek için yeni bir adım atma hazırlığında olduğu konuşuluyor.

İnternet dünyasında son zamanlarda Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Ultra akıllı telefonları üzerine söylentiler çıkmaya başladı. Çıkan bu söylentilerin bir çoğu da Sony‘nin yeni amiral gemisi olarak Xperia Z5 modelini bu yılın Eylül ayında resmi olarak duyuracağına işaret ediyor.
 
Sony Xperia Z5’in sahip olacağı ekranın detayları henüz bilinmese de, cihazın 4 GB Ram ile birlikte çalışan Qualcomm Snapdragon 820 işlemciden güç alacağı iddia ediliyor. Yeni amiral gemisinin parmak izi okuyucu ve 4.500 mAh pil kapasitesine sahip olarak üretileceği de söylentiler arasında.

Sony Xperia Z5‘in 21 mp ana kamerasıın 4K video kayıt ve HDR özelliklerini destekleyen ve Sony’nin kendi Exmor RS IMX230 CMOS sensörüne sahip olacağı tahmin ediliyor.

Gerçtiğimiz Nisan ayında, Xperia Z5, Xperia Z5 Ultra ve Xperia Z5 Compact‘ın 4 GB Ram ve 1440p Quad HD ekrana sahip olacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Çıkan bu söylentiler ayrıca Qualcomm Ultrasonic Sense ID parmak izi tarayıcısının sadece Xperia Z5 Ultra’da olacağının da ipuçlarını vermişti. Tam tersi olarak bu haber, üç telefonun da OmniBalance tasarımı olmadan tamamen yeniden tasarlandıklarının ipuçlarını veriyor. Ayrıca Xperia Z5’in USB Type-C portuna da sahip olacağı söyleniyor.
 
Sony Xperia Z5 ve diğer cihazların hangi özelliklere sahip olacaklarını ve nasıl görüneceklerini öğrenmek için Sony’nin resmi olarak bir şeyler paylaşmasını beklemek zorundayız.