Xperia Z4’ün Sony tarafından resmi olarak tanıtılmasından sonra, şirket bu akıllı telefonu sadece Japonya için çıkacağını söylemişti. Bu açıklama, Sony’nin dünyanın geri kalanı için yeni bir amiral gemisi çıkarmaya hazırlandığı dedikodularını da beraberinde getirmişti.

Dün, Sony‘nin yeni amiral gemisi olabileceğini düşündüğümüz telefonun adını, tasarımını ve özelliklerini gösteren görüntüler internete sızdı. Xperia P2 olarak adlandırılan telefonun şematik görüntülerinde gördüğümüz kadarıyla, cihaz daha önceki Xperia modellerinden oldukça farklı özelliklere sahip. 1920 x 1080 Full HD çözünürlüğünde 5.2 inç TRILUMINOS ekrana (IPS) sahip cihaza güç verecek 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı yer alıyor.
Arkada Sony 25mm F2 G OSS lense ve 4K video kayıt özelliğine sahip 12 mega piksel ana kamera, ön tarafta ise 5.1 mega piksel selfie kamerası bulunuyor. 4240 mAh batarya kapasitesine sahip olacak cihazın, kalınlığının en ince yeri 8.9mm, en kalın yeri ise 10.9mm olacak.
Bu görüntüler Sony’nin yeni amiral gemisinin olabilir
Peki bu cihaz Xperia Z4’ü sadece Japonya için çıkaran Sony’nin diğer ülkeler için çıkarmayı düşündüğü cihaz olabilir mi? Eğer öyleyse yakında daha fazla sızıntılar geleceğini umuyoruz.