Mikro blog sitesi Twitter, telefonunuzda hangi uygulamaların yüklü olduğunu yakından incelemeye başlayacağını açıkça söyledi. Firmanın amacı, elbette hakkımızda bilgi toplayıp, bize daha isabetli reklamlar göstermek.

Twitter'ın destek sayfasında konuyla ilgili şöyle bir açıklama yayınlandı: "Daha kişisel bir Twitter deneyimi sunmak ve ilgilenebileceğiz içerikleri size ulaştırabilmek için mobil cihazınızda yüklü olan uygulamaların listesini topluyor ve zaman zaman bu listeyi güncelliyoruz." Twitter'ın uygulamaların içerisinden herhangi bir veri toplamadığını, sadece uygulama listesini aldığını söyleyelim.

Sosyal ağın topladığı bu veriler, "Takip edilecek kişi" önerileri, sponsorlu tweet'ler ve ana sayfanızdaki diğer "istenmeyen" öğeleri etkiliyor. İşlev, Twitter'ın ayarlar menüsünden kapatılabiliyor. "Reklam takibini kısıtla" işlevini devre dışı bıraktıysanız yeni işlev, kullandığınız işletim sistemine göre varsayılan olarak kapalı durumda bulunuyor. Ayarın açılması halinde firmanın söylediğine göre Twitter size bir uyarı gösterdiğinden, şimdilik endişelenmenize gerek yok.