Birçoğumuzun başına dert olan uygulama ve oyun içi satın alma problemi çözülüyor. Özellikle akıllı cihaz sahibi ebeveynlerin sıkça şikayet ettikleri rızaları dışında çocuklarının oyun içi satın almalarına çözüm Avrupa Birliği'nden geldi.
 
Avrupa Birliği Komisyonu'nun yeni yayınladığı kurallar, Google'ın uygulama içi satın alma işlevine sahip oyunları ücretsiz olarak tanıtmasına mani olacak. Mahkeme kararıyla desteklenen yeni kararlar, Google'ın Play Store'daki bu değişiklikleri diğer bölgelerde uygulamak zorunda olup olmadığından bahsetmiyor. Ancak Avrupa'daki ücretsiz uygulama sayısında Eylül'den itibaren büyük bir düşüş bekleyebiliriz.
 
Bu arada Komisyon, Google gibi somut bir çözüm sunmayan Apple'ı yayınladığı basın bildirisinde eleştirdi. FTC'nin (ABD Federal Ticaret Komisyonu) Apple ve Amazon'un başına iş açmasının ardından Google'ın hızlı davranmak istemesini anlamak mümkün. Apple, bu sene FTC'ye sanal içerikleri satın alma amacı gütmeyen 37.000 müşterisi için 32.5 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı. Daha yakın bir zamanda ise FTC, yanlışlıkla satın alma yapan Amazon müşterileri için Amazon'a cezayı kesmişti.
 
Bir rapora göre Apple, satın almayla ilgili işlevleri bu sonbaharda final sürümü yayınlanacak olan iOS 8'le birlikte sunabilir.Google Play'de gördüğünüz "Ücretsiz" uygulamaların sayısında yakında büyük bir düşüş yaşanabilir!