SERAP SÜRMELİ - TEKNOLOJIGUNDEM.COM / MANİSA

Türkiye’nin iki teknoloji devi Vestel ve Turkcell, 4.5G deneyimini yerli üretimin gücü ile kullanıcıya sunmak ve akıllı telefon ithalatını, ihracata çevirerek cari açığa pozitif katkı sağlamak amacıyla işbirliğine gitti. 
Avrupa’nın tek alan üzerine kurulu en büyük üretim merkezlerinden biri olan Vestel City’de gerçekleştirilen basın toplantısında Vestel’in Turkcell için özel olarak ürettiği Vestel Venus V3 5020 akıllı telefonu tanıtıldı. 
Venus V3 5020, 5 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP arka, 5 MP ön kamera ve 3140 mAh batarya ile kullanıcıya sunulacak. Turkcell’lilere özel aylık 19 TL’den başlayan fiyatı ile Venus V3 5020, Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4.5G uyumlu telefon olma özelliğine sahip. Üstelik Turkcell servisleri de telefonda yüklü olarak geliyor. 
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, Vestel’in Turkcell için 4.5G lansmanına özel olarak geliştirdiği Venus V3 5020 tanıtıldı. 649 TL’lik fiyatı ile İlk etapta Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sunulacak olan yerli akıllı telefon, Turkcell portföyünde 5 inç ekran boyutuna ve 4.5G teknolojisine sahip en uygun fiyatlı telefon olma özelliğine sahip.  Venus V3 5020, Türkiye’nin ardından Turkcell’in yurtdışı iştiraklerinde de satışa sunulmaya başlanacak.
 
TURAN ERDOĞAN: ARTIK AKILLI TELEFONUNU ÜRETEN VE İHRAÇ EDEN BİR TÜRKİYE VAR

Türkiye’nin teknoloji devlerinin 4.5G hızını kullanıcıya en verimli ve ulaşılabilir şekilde sunmak için yaptığı işbirliği kapsamında üretilen Venus V3 5020’nin yerli üretimin geldiği noktayı ve dünya ile rekabet edebilen Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Turkcell gibi Türkiye’nin lider şirketlerinden biri ile yaptığımız işbirliğinden dolayı mutlu ve gururluyuz. İşbirliğimiz gelişerek devam edecek. Kazandığımız bilgi ve birikimin yanı sıra üretim gücümüzü tüm teknoloji firmalarıyla ortaklaşa projeler gerçekleştirmek için kullanmaya hazırız” diye konuştu. Erdoğan, 18 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu olan Vestel’in bu birikimi ile akıllı telefon pazarında Türkiye’de edindiği tecrübeyi birleştirerek yakın dönemde dış pazarlarda da adından sıkça söz ettireceğini sözlerine ekledi.
 
Vestel City’de üretilen Venus V3 5020 akıllı telefonların, yurtdışı pazarlarında da yer alacağını belirten Turan Erdoğan, “Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden biri akıllı telefon ithalatı. Bunun önüne geçecek, cari açığı azaltacak çalışmalara odaklandık. Artık akıllı telefon üreten ve bu telefonları dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Turkcell ile yaptığımız işbirliği hem ürün, hem hizmet ihracatı ile cari açığın azalmasına ve doğrudan istihdamın artmasına katkı sağlayacak. Bu nedenle bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Türkiye’nin ihracattaki en önemli ve tarihi hamlelerinden birini duyuruyoruz” diye konuştu.


 
KAAN TERZİOĞLU: EN HIZLI 4.5G’Yİ YERLİ TELEFONLARLA DÜNYAYA SUNACAĞIZ

Türkiye’nin teknolojiye yön veren yerli markalarından biri olarak başta akıllı cihazlar olmak üzere teknolojinin her alanında yerli üretimi desteklediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “1 Nisan’da müşterilerimize söz verdiğimiz gibi, ülkemize dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını sunmuş olmaktan dolayı gururluyuz. Dünyada ticari terminallerin sunduğu en yüksek hızları destekleyen altyapımız ile milyonlarca insanı birbirine bağlıyoruz. Vestel ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile de Turkcell’in 4.5G hızını herkesin deneyimlemesini amaçlıyoruz. Turkcell olarak müşterilerimize hızlı, uygun fiyatlı ve en önemlisi yerli bir akıllı telefon sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstelik bu cihazı alanlar Turkcell’in milyonlarca kişiye ulaşan en popüler servislerini de deneyimleyebilecekler” diyerek şöyle devam etti: “Yerli üretim alanındaki çalışmalarını gurur duyarak takip ettiğimiz Vestel ile hayata geçirdiğimiz bu işbirliği ile piyasaya, herkesin erişebileceği uygun fiyatlı bir telefon sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Yakında bu cihazları yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde de satmaya başlayacağız.”
 
Venus V3 5020 lansmanının ardından Avrupa’nın tek alan üzerine kurulu en büyük üretim merkezi olan Vestel City’yi gezen katılımcılar, Venus akıllı telefonların anakartlarının üretildiği tesisin ardından dünya standartlarındaki üretim ve test bantlarını ziyaret etti.
 
4.5G UYUMLU VENUS V3 5020 AYDA 19 TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Turkcell İletişim Merkezleri’nde ve Turkcell.com.tr’de satışa sunulacak olan Venus V3 5020 akıllı cep telefonları peşin 649 TL satış fiyatıyla veya internet ve konuşma paketlerine ek olarak ayda 19 TL ek ücret ve 36 aylık taahhütle satışa sunulacak. Venus V3 5020’yi Nisan ayında alan tüm Turkcell’liler Turkcell Müzik’i de 12 boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Dileyenler ise Venus V3 5020 ile V Tab 7 Lite 3 tableti birlikte alabilecekler. Telefon ve tableti birlikte alanlar ise 36 ay boyunca ayda 35 TL ödeyip Turkcell TV+’yi de 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek.
 
VENUS V3 5020 / ÖZELLİKLERİ

Vestel tarafından Turkcell için üretilen Venus V3 5020, 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip.  
Venus V3 5020’de ayrıca pil kapasitesi 3140mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. Venus V3 5020’nin depolama alanı SD kart ile 32 GB’a kadar arttırılabiliyor.
Cihaz, 8MP arka ve 5MP ön kamerası ve ışık sensörü ile güçlendirilmiş. HDR, filtreleme ve özel çekim, panoramik çekim ve hızlı otomatik odaklama ile başarılı fotoğraf ve video çekimi ile kullanıcılarının bu yöndeki ihtiyaçlarına da cevap veriyor.
Venus  V3 5020, aynı zamanda V Market uygulaması ile müşterilerin ihtiyaçlarına özel olarak derlenen uygulamalarlaVenus’e özel bir çok avantaj sunuyor. Venus V3 5040 alanlar, binlerce filmden, sesli içeriğe, fotoğraf baskı uygulamasından diyet programlarına bir çok uygulamada fırsatlar kazanıyor. 
Vestel, müşteri hizmetlerinde kazandığı deneyimi yeni Venus V3’e de taşıyor. Şikayet yönetiminde iki yıldır lider olan Vestel, V3 serisinde sunduğu Teamviewer destekli yeni uygulaması “Canlı Destek” ile müşteri memnuniyetini daha da artıracak. Bu uygulama ile Venus V3 için servis merkezine gitmeye gerek kalmayacak. Deneyimli müşteri temsilcilerinden canlı olarak uzaktan destek alınabilen sistemde, ayar değişiklikleri, uygulama yükleme/kaldırma, veri yedekleme, ürünü sıfırlama gibi konularda yardım alınabilecek.