Operatör telefonları birbiri ardına yeni modellerini piyasaya sürdü. Turkcell'den sonra Vodafone'da yeni amiral gemisi Vodafone Smart 6'yı görücüye çıkardı. Vodafone Smart 6, ofisimize konuk oldu ve yakından inceleme fırsatı yakaladık. Vodafone ve Turkcell'in yeni modelleri benzer yapıda teknik alt yapıyı kullanıyor olsa da, ekran boyutlarıyla farklı segmentlere konumlanıyorlar. Ancak ikisinin de birleştiği bir yer var ki, o da tüketicileri mutlu edecek olan uygun fiyatları ve ZTE tarafından üretilmiş olması.

 
Vodafone, daha önceki smart modelleri ile kullanıcılardan olumlu yorumlar almıştı ve bu pozitif durum akıllı telefon satışlarınada yansımıştı. Eski modellerdeki tecrübelerini Vodafone Smart 6'ya aktaran şirket, yeni modelinde daha farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Hemen telefonun özelliklerine geçelim ve elbette önce söze tasarımla başlayalım.
 
TASARIM
oyutlarıyla phablet kategorisinde yer alabilecek olan Smart 6, büyükçe bir telefon modeli. Üzerinde 5.5 inç boyutunda bir ekran bulunduran telefon, tasarımıyla da oldukça şık görünüyor.
 
Vodafone Smart 6, ilk bakışta bize iPhone 6 Plus'ı anımsattı ki bu net bir şekilde görülüyor zaten. Tasarım hatları, arka yüzey, incelik ve hafiflik de dahil olmak üzere genel çizgisiyle iPhone 6 Plus'ı andıran telefon, birkaç farkla ondan ayrılıyor. Ancak bunu kötü bir yorum olarak algılamamak gerekiyor. Önemli olan telefonun elde iyi durması ve konforlu bir kullanım sunması.
 
Üç farklı renk seçeneğiyle kullanıcılara sunulan telefon, 154 mm boyunda, 77 mm eninde ve 8.4 mm kalınlığında. Telefonun ağırlığı 151 gram seviyesinde. Ekranın çevresini saran alüminyum çerçeve ona şıklık katarken, arka yüzeyde yer alan plastik malzeme de dokunduğunuzda fena bir izlenim yaratmıyor. Arka gövdenin ortasında Vodafone logosunu, üst kenarda kamera ve yanında LED flaşını, alt köşede de hoparlörü görüyoruz. Sol tarafta yer alan bandroller de göze çok takılmıyor; küçük kullanılmış olması iyi seçim.
 
Smart 6, arka kapağı açılabilen bir model değil. Bu nedenle bağlantıları telefonun çevresine yayılmış. Hemen sol kenarda microSD kart slotu, sağ kenarda ise SIM kart çekmecesi bulunuyor. Yine bunun altında güç ve ses butonlarını görüyoruz. Telefonun alt kenarında microUSB ve üst kenarında da kulaklık girişi var.
 
4-311.jpg

EKRAN
Vodafone Smart 6, 5.5 inç boyutunda bir ekranın sahibi. 5.5 inç ekranla Full HD çözünürlük sunan telefon, tatmin edici seviyede bir görüntü sunuyor. Ekran gayet güzel görünüyor, doygunluk noktasında ve renk canlılığıyla beğendik. Dış kullanımlarda da güneş ışığı altında iyi bir görüntü sergileyen telefonun piksel yoğunluğu ise 401 değerinde. Ekranın IPS LCD tercih edilmiş olması da iyi görüntü sunmasında büyük etken elbette. Fakat burada gördüğümüz bir eksiklik var, o da artık neredeyse cep telefonlarında standartlaşan, görmeye alışık olduğumuz Corning Gorilla Glass korumasının bu telefonda yer almıyor oluşu.
 
Android işletim sisteminin güncel sürümüyle gelen telefonun Android 5.0.2 ile geliyor oluşu büyük artı. Arabirim fazlasıyla sade ve kullanışlı. Öte yandan telefonun işlem performansı da iyi seviyede. Bunun ilk emarelerini işletim sistemi içinde dolaşırken alıyorsunuz zaten. Ekranlar arası geçiş hızlı. Herhangi bir ağırlıkla karşılaşmıyorsunuz. Telefonun performans notlarına da zaten incelememizin ilerleyen adımlarında değineceğiz.
 
Smart 6 ile Vodafone, kullanıcılara pek çok kullanışlı uygulamayı bir arada sunuyor. Smart 6 ile 1 yıllık Digiturk Play Süper Lig paketi ve Spotify gibi özel fırsatlar sunan Vodafone, öte yandan Avantaj Cepte, Cep Cüzdan ve Vodafone TV gibi kullanışlı uygulamaları telefonda sunuyor. Beğendiğimiz bir diğer özellikse telefonunda bu tür uygulamaları görmek istemeyenler için herhangi bir kısıtlama getirmemiş olması.  Dileyen kullanıcılar bu uygulamaları kaldırmakta serbestler.
 
DONANIM
Vodafone Smart 6, Qualcomm'un Snapdragon 615 işlemcisini kullanıyor. Qualcomm'un Snapdragon 615 yongasını kullanan Smart 6, böylece iyi bir performans sağlayacak ölçüde bir cep telefonu. Toplamda 8 çekirdekten oluşan 1.5 GHz ve 1.0 GHz'lik iki Cortex-A53 işlemciyi çalıştıran telefon, bunun yanında 2 GB da RAM'in sahibi. 16 GB dahili depolama kapasitesi sunan Smart 6, ayrıca buna ek olarak microSD kart desteğiyle 128 GB daha genişletilebilir hafıza desteği sağlıyor olmasıyla sevindirici. Grafik birimine baktığımızda Adreno 405 işlemciyi görüyoruz ki, bu da günümüz mobil oyunlarını oynamak için iyi bir birim.
 
Vodafone Smart 6'nın bir diğer önemli teknik birimi ise tam 3000 mAh kapasitesinde batarya ile gelmesi. Açıkçası Vodafone uygun fiyatıyla dikkat çeken bir model yaparken, teknik kapasite olarak da neredeyse hiçbir şeyden kaçınmamış. Özellikle telefonu Turkcell T60 ile bu noktada kıyaslayacak olursak, 2400 mAh'lik Turkcell T60'dan çok daha geniş kapasite sunulmuş olmasının Smart 6'nın avantajları arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bunun yanında Smart 6'nın Qualcomm işlemciyle geliyor olması ona Quick Charge, yani Hızlı Şarj özelliği de kazandırıyor. Bu da sevindirici bir başka detay.
 
Smart 6'nın bağlantılarına da değinelim ve ardından performans notlarımıza geçelim. 150Mbps hız kapasiteli 4G desteğiyle birlikte gelen Vodafone Smart 6, böylece 4G'ye hazır. Yine bunun yanında 802.11 b/g/n standartlarında kablosuz ağ desteği gördüğümüz telefonda Bluetooth 4 ve NFC bağlantıları da yer alıyor.
 
KAMERA
Vodafone Smart 6, önde 5 megapiksellik bir kamera, arkada ise 13 megapiksel bir kamerayla geliyor. Arka kamerada tek tonlu bir LED flaş bulunduran telefon, 30 FPS'de 1080p yani Full HD video çekebiliyor.
 
Smart 6'nın kamera yazılımına baktığımızda amiral ceplerden aşina olduğumuz manüel modu görüyoruz ki, bu oldukça sevindirici. Böylece manüel modu kullanan kullanıcıları otomatik modun sağladığı ortalama fotoğraflardan çok daha iyi kareleri Smart 6 ile yakalayabilirler. Öte yandan arabirimde çok sayıda mod seçeneğine de yer verilmiş. Zaten tüm bu modları kullanarak da çekimler gerçekleştirdik. Telefonun hem ön hem arka kamerasıyla yaptığımız çekimleri bir hayli beğendik. Şimdi bu çektiğimiz örnekleri de sizlerle paylaşalım.

FİYAT
Vodafone kullanıcılarına birçok avantajlı şekilde satılan Vodafone Smart 6 fiyatı 699 TL ön sipariş fiyatıyla satışa çıkıyor. (Normal satışte 899TL olacak) Ayrıca 1 yıllık Digiturk Play Süper Lig paketi ve Spotify Premium gibi çeşitli avantajlar ile de satışını arttırmayı amaçlamışlar. Ayrıca NFC desteği ile ödeme yapabileceğiniz telefonda 4G desteği de mevcut. Vodafone Smart 6′u tarife ile birlikte almak isteyenler için 12 veya 24 aylık kontratlarla satış fiyatları açıklandı.