iPhone 6’larda Wi-Fi üzerinden telefon görüşmeleri yapmayı mümkün kılacak yeni bir özellik geliyor. GSM şirketlerinin son yıllarda kullanıcılarında sunduğu düşük fiyatlı dakika ve SMS uygulamasına, bir darbe de Apple’dan geliyor.
 
Facebook, WhatsApp, Viber v.b. sosyal mesajlaşma ve konuşma uygulamalarının sağladığı iletişim kolaylığı şimdi de Apple’a geliyor. Hatırlarsanız, operatör şirketlerinin 3G görüntülü görüşme reklamlarının hemen ardından tanıtılan iPhone 4 ve beraberinde gelen FaceTime özelliği, Wi-Fi ağına bağlanıldığında Apple iCihaz’ları arasında ücretsiz görüntülü konuşmalara imkan tanıyordu.
   
Geçtiğimiz günlerde New York’da konuşma yapan AT&T CEO’su ve başkanı Ralph de la Vega, önümüzdeki yıldan itibaren kullanıcılarına Wi-Fi Calling yani Wi-Fi ile telefon görüşmeleri hizmeti sunacağını paylaşmıştı. Şuan bu servis için de çalışmalar hızla sürerken, ilk yararlanacak cihazlar ise Apple’ın iPhone 6 ve 6 Plus modelleri olacak.
 
Sprint tarafından geliştirilen hizmetin birkaç Android’li akıllı telefona da geleceği bilinirken, ülkemiz operatör şirketlerinin bu duruma tavrı ne olacak büyük bir merak konusu. Bakalım, birkaç ay içinde kullanıma sunulması beklenen 4G’nin bu özelliğine etkileri ne yönde olacak. Tabi unutmadan dinlenebilme olaylarının daha da kolaylaşacağını hatırlatmakta fayda var.