Mobil dünyasının parlayan yıldızı Xiaomi geçtiğimiz haftalarda aralarında Türkiye’nin de yer aldığı gelişmekte olan on yeni pazarda satış işlemine başlayacağı duyurdu. Çinli üretici ilk olarak Hindistan’da 2013 yılı amiral gemisi Mi3’ü bugün satışa çıkardı. 232$ fiyatla listelenen üst düzey akıllı telefonla birlikte, Hindistan’da satışa sunulacak diğer iki akıllı telefon hakkında da detaylar açıklandı.

Buna göre Xiaomi kısa süre içerisinde milyonlar satan 5.5-inçlik dev telefonu Redmi Note ve orta düzey akıllı telefon Redmi 1S’i 22 Temmuz’dan itibaren yine Hindistan’da satışa çıkaracak. Redmi Note 166$, Redmi 1S ise 116$ fiyatla raflardaki yerini alacak. Xiaomi özellikle yılın son çeyreğinde belirlenen on ülkede MiPad tablet modeli de dahil olmak üzere birçok ürünle kullanıcılar karşısına çıkacak.

Xiaomi’nin önümüzdeki hafta Hindistan’da satışa sunacağı Redmi Note ve Redmi 1S’in özelliklerine değinecek olursak; Redmi 1S’te 4.7-inç büyüklüğünde HD ekran yer alıyor. Snapdragon 400 işlemcisinde güç alan akıllı telefonun bellek kısmını 1GB RAM, 8GB dahili depolama ve hafıza kart desteği oluşturuyor. Telefonda ayrıca 8MP arka kamera, 2MP ön kamera, Android 4.3 Jelly Bean, çift SIM kart desteği ve 2.000mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Kullanıcıların yoğun ilgi göstermesini beklediğimi Redmi Note akıllı telefon modelinde ise 5.5-inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü ekran, 8 çekirdekli MediaTek MT6592 işlemci Mali-450 GPU, 2GB RAM, 8GB dahili depolama, microSD kart desteği, 13MP arka kamera, Android 4.2.2 Jelly Bean tabanlı MIUI arayüz ve 3.200mAh kapasiteli pil bulunuyor.