Sony,  Xperia ailesine Android 5.0 Lollipop güncellemesi dağıtmaya devam ediyor. Şirket Xperia Z3’ün ardından Xperia Z2 modeli için de Lollipop güncellemesini dağıtıma sundu.
 
Ülkemizdeki Xperia Z2 kullanıcıları, yaklaşık 1.2 GB boyutundaki güncellemeyi cihazlarına yükleyerek deneyimlemeye başladılar. Lollipop güncellemesi, Android 4.4 KitKat sürümü kullanan Xperia Z2'ye yeni bir soluk getirdi.
Lollipop güncellemesi sonrası cihaz yeni kilit ekranı, materyal tasarım gibi yeniliklere kavuştu.
 
Cihazda performans artışı da sağlayan Lollipop, beraberinde yeni sorunları getirdi. Çeşitli bloglarda paylaşılan okuyucu yorumlarında, Lollipop güncellemesini yükleyen kullanıcıların sorunlarla karşılaştığı belirtildi. Cihaz ısınması, donma, wifi bağlantı hatası, kilit ekran, kamera hatası ve hızlı şarj tüketimi gibi farklı farklı hatalar kullanıcıların yaşadığı sorunlar arasında yer aldı.
 
Xperia Z2 kullanıcıları bu hataların giderilmesi için yeni bir güncelleme bekliyor.
 
Peki siz Android 5.0 Lollipop yüklü Xperia Z2’den memnun musunuz?
 
Güncellemeyi cihazlarına yükleyen okuyucularımız, yaşadıkları hataları veya performans artışlarını, deneyimlerini, varsa hata çözümlerini bu sayfadan paylaşarak, diğer Xperia Z2 kullanıcılarına fikir verebilirler, yardımcı olabilirler.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcıları şikayetlerinden bazıları;

- Ekran kilitini kaldıramıyorum. Kaldırma yeri pasif halde sadece şifre ve pın olarak değiştirebliyorum

- Arkadaşlar yeni güncelleme geldikten güncelleme yaptım hatta şuan dünyada en son çıkan sürümüde güncelledim uygulamalar görsellik herşey güzel görünüyor ancak şarj dayanmıyor yani 5 ve 5.02 şarjı yiyip bitiriyor

- Z1 kullanıyorum ve 3 gün önce güncelleme geldi. Geldi ama yüklediğime bin pişman oldum. Şebeke ve mobil veri sorunu yaşıyorum.

- Bende güncellemeyi geçen akşam yaptım ama hiç memnun kalmadım. Bir kere sesi sadece titreşime alamıyorsun. Tamamen kapatıyorsun sadece. Ve çalma sesi çok düştü.

- Hiç olmamış iphone tarzı bişey yapılmaya çalışılmış ama bence çok gereksiz eski uygulama daha özgündü z1 kullanıcısıyım lolipop uygulamasını keşke indirmeseydim telefonumda ses sorunu yaşıyorum zil sesini bi kere sessize aldım eski halne gettiriyorum ne ortam ne zil sesi hiç bi şekilde sesi yok