Japon teknoloji devi Sony, Xperia Z2 modelleri için yeni bir güncelleme yayınladı. Şirket, Xperia Z2 ve Xperia Z2 tablet modeli için Android 4.4.4 KitKat güncellemesini yayınladığını duyurdu.
 
DualShock 4 özelliği
 
Cihazlara, Android 4.4.4 güncellemesi ile birlikte DualShock 4 oyun kontrolcüsü özelliği geliyor. Xperia Z2 ve Xperia Z2 tablet sahipleri artık cihazlarından PlayStation 4’e bağlanıp oyunları daha büyük ekranlarda oynayabilecekler. PS4 Remote Play özelliği de güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik.
 
Daha uzun pil süresi
 
Android 4.4.4 güncellemesiyle beraber cihazlara, daha uzun pil süresi sağlayacak Ultra Stamina Modu geliyor. Kullanıcılar artık bu özellik sayesinde cihazlarını pil derdi olmadan daha uzun süre kullanabilecekler.
 
Güncellemenin getirdiği diğer yenilikler arasında;
 
- Kamera iyileştirmeleri,
- Ekran kayıt özelliği,
- Akıllı döndürme,
- Bluetooth üzerinden telefon kilidi açma,
- PCM ve DSD ses dosyalarını oynatma özelliği,
- USB üzerinden Hi-Res
- En güncel Xperia uygulamaları,
bulunuyor.
 
Xperia Z2 kullanıcıları güncellemeyi OTA ve Sony PC Companion üzerinden cihazlarına yükleyebilecekler. Ancak güncellemenin dağıtım tarihleri ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Güncellemeyi, cihazınızın ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz.
 
Güncellemeyi cihazına kuran okuyucularımız, güncellemenin getirdiği faydaları ve hataları bu sayfadan paylaşarak, diğer Xperia Z2 okuyucularına yardımcı olabilirler.