Motorola Başkanı Rick Osterloh, Twitter'da #AskRickO hashtag'i ile sorulan sorulara cevap verdi. Şirketin 3. nesil Moto X planları hakkında merak edilenleri de cevapladı.
Osterloh çıkış tarihi hakkındaki soruya ise tüm ürünlerinde yıllık zaman döngüsünü korumaya çalıştıkları cevabını verdi. Diğer bir değişle yeni Moto X ağustos veya eylül ayında satışa sunulacak gözüküyor. Böylece 1 senelik zaman aralığı sağlanıyor.
Bu yılın başlarında Qualcomm ve Motorola üst düzey bir telefonun Snapdragon 810'dan güç alacağını doğruladı. Büyük ihtimalle yeni nesil Moto X. Fakat Snapdragon 810'daki ısınma sorunu uzun zamandır mobil gündemde olan bir konu. Mevcut yöntemde ısınmanın önüne geçmek için işlemcide azaltmaya gidiliyor. Bu akıllı telefonlarda gerçekleştirilen geleneksel bir yapılandırma, kısaca tek bir model telefon veya işlemciye özgü değil. Bu açıdan bakarsak Moto X'te plan değişiklikleri gerçekleşebilir.
Snapdragon 815 şu anda üretim hattında bulunuyor. Diğer taraftan 820 de resmi olarak duyuruldu. Bu yüzden 3. nesil Moto X'te Snapdragon 815 veya 820 yer alabilir.