Telpa şirketler grubu bünyesinde bulunan yerli cep telefonu markası General Mobile, cep satışında aylık 200 bin sınırını zorluyor. Discovery serisiyle büyük talep gören marka, yeni modeli Elite’i de ‘selfie dostu’ cep telefonu olarak piyasaya sundu.
Telpa Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, 22 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini belirterek, “General Mobile markasını 2013’te bünyemize kattık. Cep telefonundaki akıllı dönüşüme tanıklık ediyoruz. Artık satışların yüzde 85’i akıllı cep segmentinde gerçekleşiyor” dedi.
Yeni cep telefonu modellerinde Discovery serisiyle önemli bir ivme yakaladıklarını da dile getiren Yaman, “Discovery geçen yıla damgasını vurdu. En çok satan akıllı telefon unvanını bu yıla da taşıdı. İlk modelde üretim talebin arkasında kaldı. Haziran ayından beri ayda 150-200 bin adetlik satış yaptık. Yeni piyasaya sunduğumuz Discovery Elite’le de ayda 50 bin adetlik satış rakamını yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Yaman, Türkiye’deki cep telefonu sektörünü de şöyle değerlendirdi:
 
‘Selfie dostu’ yeni model
 
“Takside getirilen sınırlama sektörü yüzde 15-20 arasında küçültecek. Ayda 1 milyon, yıl sonunda ise 10-11 milyon adet satış olacağı tahmin ediliyor. Artık talebin yüzde 85’i akıllı ceplere kaydı.”
General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ise, Discovery ürün serisini Elite’le taçlandırdıklarını belirterek, 16 megapiksel arka, otofokuslu 8 megapiksellik ön kamerasıyla ‘selfie dostu’ olarak 25 Mart’ta satışa çıkaracaklarını aktardı.
Cep telefonu kameralarındaki gelişimden bahseden Gölcü, “Cepler artık fotoğraf makinesi telefon karışımı hale geldi. Ama ilk başlarda cep telefonlarının ana kameraları hep büyüdü. Ama ön kameraları hep ihmal edildi. Oysa insanlar ön kameranın da kalitesini artmasını istiyor. Elite’le kullanıcılara bu şansı veriyoruz. Selfie çekimine çok uygun bir model” şeklinde konuştu.
Gölcü, cep telefonun özellikleri hakkında da şu bilgileri verdi: “2 GB’lik modelinin fiyatı 999 TL, 16 GB’lik modelinin fiyatı ise 1299 TL olacak. 5.5 inç’lik ekranı var. Selfie dostu menüleri, özel selfie albümü ve otofokuslu ön kamerası bulunuyor. Flaşlı ve geniş açılı arka kamerasıyla 7 saniyede 40 kare çekilebiliyor. Dokun-odakla, görüntü sabitleme, yüz ve gülücük yakalama özellikleri de var.”
 
152 gram ağırlığında
 
* 5.5 inç’lik Full HD ve Gorilla Glass 3 ekran
* 16 MP arka, 8 MP ön otofokuslu kamera
* Android 4.2 işletim sistemi
* 3 GB hafıza, 32 depolama alanı
* 2.2 Gigahertz Qualcomm işlemci
* NFC desteği ve Wi-Fi özelliği
* 152 gram ağırlığında
* Siyah, beyaz renk seçeneği