Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de kayıt altına alınan yerli cep  telefonu sayısının bu yılın 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 8 kat arttığını belirtti. Elvan, “Türkiye, genç ve dinamik nüfusa sahip olduğu için insanlarımız teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor” diye konuştu.
 
Yerli üretimin daha hızlı artış göstermesini beklediklerini belirten Elvany yılda ortalama 15 milyon cep telefonu ithal edildiğini vurguladı. Elvan, bu yılın ilk yarısında 6 milyon 231 bin telefon ithal edildiği bilgisini verdi.
 
Yolcular az getiriyor
 
Bakan Elvan, aynı dönemde, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısının 287 bin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu rakamları bir önceki yılın aynı döneminde ithal edilen cep telefonu sayılarıyla karşılaştırdığımızda, firmalar tarafından ithal edilen cep telefonu sayısında yüzde 1.8 artış olduğunu görüyoruz. Geçen yılın ilk 6 ayında 661 bin telefon getirilmesine karşılık bu yılın aynı döneminde 287 bin telefon getirilmiş. Yolcu beraberinde getirilen telefon sayısında yüzde 56’lık  bir düşüş söz konusu.”