Telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Can Mumay, Hürriyet'teki haberinde yeni bir dolandırıcılık olayını anlattı. İşte o haber;

Biz yazmaktan bıktık onlar aramaktan bıkmadı… Önce Gazze bombalanırken cep telefonlarına Gazze kampanyalı sahte Samsung Galaxy cep telefonu satışı mesajı attılar. Şimdi ise başka bir şirket Finlandiya’dan ithal iPhone 4 getirdiğini söylüyor. ‘Finlandiya’dan ithal fakat nasılsa yerli üretim iPhone 4’ü almak için yapmanız gereken tek şey ise 1 yıllık özel sağlık sigortası satın almak.

Bu şirketin ismi Hayat Medikal. Sizi önce cep telefonunuzdan arayıp sağlık sigortası isteyip istemediğinizi soruyorlar. İstiyorum cevabını verdiğiniz zaman ise kampanya dahilinde size iPhone hediye edeceklerini belirtiyorlar. Sağlık sigortasını satın alırsanız tıbbi danışmanlık ve ambulans hizmeti alma hakkı kazanıyorsunuz.

Telefonda konuştuğunuz şirket yetkilileri size iPhone’un ithal ama nasılsa Hayat Medikal firması tarafından üretildiğini söylüyor. iPhone’un tabii ki bir Türk firma tarafından üretilmesi mümkün değil. Borsada dünyanın en değerli şirketi Apple iPhone 4’ün üreticisi. Hatta bu gece Apple iPhone 6’yı tanıtacak. Hayat Medikal’den Finlandiya malı iPhone 4 hediyesini kazanmak için bir PTT şubesine 268 lira yatırmanız yeterliymiş. 

TAMAMEN SAHTE

İnternette ise daha önce bu yolla dolandırılan insanların yorumları var. Forumlar ve sosyal medya iPhone vaadiyle sağlık sigortası alarak kandırılan insanların iletileriyle dolu. 
İşte insanların yorumları:

*1 yıllık sağlık kartı 268 TL yanına da iphone 4 hediye dediler bir aptallık yapıp tamam dedim kargo gönderdiler acaba geri göndersem kabul etmesem hukuki süreç başlatabilir mi sonuçta birşey imzalamadım yardım ederseniz sevinirim

* Hayat Medikal İstanbul Mecidiyeköy'de bulunmakta telefonuna ulaştığı şahıslara kelime oyunları yaparak iPhone 4 modeli veya #s4 modeli telefon hediye veya çekilişle kazandıklarını belirtmekteler. Gönderdikleri telefonda marka bile yok tamamen sahte. Ayrıca hiçbir sözleşme metni veya firma ile ilgili bir döküman bulunmamakta, sadece kargo içerisinde telefon ve bir adet bankamatik kartı benzeri kart bulunmaktadır.