Electronic Arts Inc. bugün bugüne kadar ki en kapsamlı EA SPORTS turnuva oyunu olan EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil’in Türkiye’de satışa sunulduğunu duyurdu. 11 Oyun Modu, 21 yeni stadyum, 7,469 futbolcu, 203 milli takım ve yüz yeni futbol animasyonu içeren EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Microsoft Xbox 360 oyun ve eğlence sistemi ve PlayStation 3 bilgisayar eğlence sistemi için satışa çıktı.
 
Oynanış üzerinde yapılan yenilikler ve yeni özellikler sayesinde EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil size gerçek bir turnuva deneyimi yaşatacak. Oyuncular adidas micoach Antrenmanı ismindeki yepyeni özellik sayesinde turnuva süresince katılabilecekleri 18 farklı antrenman ile futbolcuların hızından şut çekmeye kadar birçok özelliğini geliştirebilecekler. Yeni Penaltı Atışları ve Duran Top Taktikleri sayesinde duran top anlarında oyun yepyeni bir hal kazanacak. Yeni kurtarma animasyonları, şut ayarları ve Kaleci Maskaralıkları özelliği sayesinde Penaltı Atışları çok daha dramatik ve mükafatlandırıcı olurken, Duran Top Taktikleri ile oyuncular yön pedini kullanıp dört hazır oyundan birini seçerek takım arkadaşlarının koşularını kontrol edebilecekler. Serinin ödüllü oynanışı üzerinde yapılan diğer yenilikler arasında 2014 FIFA Dünya Kupasında vitrine çıkacak olan dünya çapındaki yıldızların yeteneklerini yansıtmak üzere pas, top sürme ve futbolcu hareketleri üzerinde yapılan değişiklikler de bulunuyor.
 
Bu yaz Brezilya’da düzenlenecek olan turnuva bugüne kadar gördüğümüz en renkli ve en heyecanlı FIFA Dünya Kupası olmaya aday olduğunu belirten EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Baş Yapımcısı Mat Prior, “Hazırladığımız bu oyun oyunculara ister arkadaşlarına karşı çevrimdışı, ister dünyanın dört bir yanındaki oyunculara karşı çevrimiçi oynamayı tercih etsinler, turnuvanın tüm heyecanını, dramını ve ışığını tecrübe etme şansı verecek” diye konuştu.
 
Vatansever Sunum ismindeki yeni tasarım özelliği sayesinde yenilenen 3D taraftarlar, dünyanın dört bir yanından kutlama sahneleri ve yüzlerce bayrak ve flama ile Brezilya’dan görüntüler ve sesler evlerinize kadar gelecek. Dokuz dilde yorumlar, içinde 34 şarkı bulunan yeni soundtrack ve EA SPORTS Talk Radio ile turnuvanın temasını ve anlatımını şekillendirmeye yardımcı olacak komple bir ses paketi de sizi bekliyor olacak. Ian Darke ve Andy Goldstein, veya Roger Bennett ve Michael Davies (Men in Blazers) tarafından seslendirilen EA SPORTS Talk Radio Road to the FIFA World Cup ve Captain your Country modlarında mevcut olacak ve tüm aksiyonu anında yaşamanız için 50 saatin üzerinde kayıtlı içerik sunacak.
 
EA SPORTS Football Club üyelerin hazırdaki XP ve Football Club kredilerini EA SPORTS 2014 FIFA World Cup kataloğunda harcamalarını sağlayarak serinin hayranlarının Football Club deneyimlerini sürdürmelerini sağlayacak. EA SPORTS Football Club Kataloğu Tarihi FIFA Dünya Kupası Formaları, yeni kutlamalar, adidas topları, EA SPORTS FIFA Classic XI takımı, adidas All-Star takımı gibi yeni ve heyecan verici turnuva içerikleriyle güncellenecek.