Call of Duty ve World of Warcraft gibi oyunları ile zaten en büyük oyun dağıtımcılarından biri olan Activision Blizzard daha da büyümeye devam ediyor. Activision Blizzard'ın açıklamasına göre firma, her hisse için 18 dolar olmak üzere, toplamda 5.9 milyar dolara King'i satın almış durumda.

Activision Blizzard, King'i satın alma niyetini 2015 yılı Kasım ayında belirtmişti ve o sırada, anlaşmanın 2016 yılı içerisinde tamamlanabileceği konuşuluyordu. Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'in söylediğine göre, King'in satın alımı ile beraber firmanın oyuncu sayısı artık 500 milyonu geçmiş oluyor ve bu da, şirketin oyunlarının Dünya'daki en büyük oyun ağı haline gelmesini sağlıyor.

Kotick yaptığı açıklamada "toplulukların Candy Crush'tan World of Warcraft'a ve Call of Duty'ye, mobil cihazlar, konsollar ve kişisel bilgisayarlar üzerinde oyun oynamaları için yeni yollar sunmak adına büyük fırsatlar görüyoruz" dedi.

King CEO'su Riccardo Zacconi ise "artık Activision Blizzard'ın bir parçası olduğumuz için heyecanlıyız.13 yıl önce King'i kurduğumuzdan beri firma için yoğun bir şekilde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Daha fazla heyecan verici oyun üreteceğimiz ve oyuncularımıza hizmet etmek için yeni yolları deneyeceğimiz ve interaktif eğlencenin en büyük markalarından birinin üzerine çıkmaya devam edeceğimiz bir gelecek için heyecanlıyız." diyor.

Her ne kadar King'in yeni sahibi Activision Blizzard olsa da, firma Zacconi'nin yönetimi altında bağımsız bir şekilde çalışmaya devam edecek. Ayrıca King CCO'su Sebastian Knutsson ve CFO'su Stephane Kurgan da konumlarını koruyacak.

Bu satın alım, Activision Blizzard'ın zaten oldukça etkileyici oyun portfolyosunu daha da genişletmiş oluyor. Firmanın sahip olduğu oyunların arasında daha önce belirttiğimiz dev oyunlar Call of Duty ve World of Warcraft'ın yanı sıra, Blizzard markası altında belirgin olarak Starcraft, Warcraft, Diablo, Hearthstone: Heroes of Warcraft ve Overwatch bulunurken, Activision Publishing tarafında da Guitar Hero, Skylanders ve Destiny öne çıkıyor.