Son günlerin hızla popülerlik kazanan oyunu agar.io insanda bağımlılık yapan ve saatlerce başından kalkamamanıza neden olabilecek bir oyun. Oyun ilk olarak 28 Nisan’da 4chan üzerinden ortaya çıkmış, sadece iki haftada bu kadar popülerlik kazanmış olması kayda değer.
 
Aslında oyun oldukça basit gibi gözükse de hiç öyle değil. Sonbisey.com'da yer alan habere göre oyuna başladıktan sonra amacınız etrafınızdaki küçük topları veya rakiplerinizi yiyerek en büyük hücre haline gelmek. Mouse ile gitmek istediğiniz yönü kontrol ediyorsunuz, herhangi bir yön tuşu kullanımına gerek yok.
 
AGAR.IO NASIL OYNANIR?
W tuşu ile küçük parçalar fırlatabiliyorsunuz, bunun iki ayrı kullanımı var. Eğer birisiyle yardımlaşma içindeyseniz veya birine yardım edecekseniz ona doğru ilerleyip w tuşuna basarak kendi parçalarınızdan verebiliyorsunuz.
 
Bir de space tuşu var, o da kendinizi ikiye bölmenize yarıyor. İsterseniz daha çok alan kaplayabilmek için yapabilirsiniz, isterseniz de bir rakibi yiyecekken yaklaştıktan sonra kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela ikiye bölündükten sonra rakipten hala büyük kalacağınızın garantisi olmalı, yoksa iki parçanızı birdenbire kaybetmeniz olası. Bunun dışında ikiye bölündükten sonra tekrar birleşmek zaman alıyor, yani siz o haldeyken sizden büyük rakipler bu fırsatı değerlendirebilir ve üzerinize çullanabilir. Bunu mümkün olduğunca hesap etmeniz lazım. İlk önerim bölündükten sonra birleşene kadar kuytu köşelerde saklanıp rakiplerden kaçmanız.
 
Eğer çok fazla büyüdüyseniz mümkün olduğunca bölünme işleminden uzak durun, mümkünse bölünmeyin. Bölünmenin bir diğer yararı da eğer köşeye sıkışmak üzereyseniz bu işlemi yaparak en azından yarınızı, o da kurtarmazsa bir daha bölünerek çeyreğinizi kurtarabilirsiniz. Küçüldükçe daha hızlı kaçabiliyorsunuz çünkü, ayrıca bölünürken bölünen parça çok hızlı bir şekilde ileri fırlatıldığı için de avantajınız oluyor kaçmak adına.
 
Bunun dışında oyun ekranında yeşil dikenli bölgeler görüyoruz. Küçükken bu bölgelerin bir zararı dokunmuyor, istediğiniz gibi içinden geçebiliyorsunuz. Ama büyüdükçe bu bölgelerden uzak durmanız gerekmekte, çünkü sizi küçük parçalara ayırıyor fazla temas ettiğinizde. Bu yeşil hücrelerin bir diğer kullanımı için ise yine w tuşuna ihtiyaç duyuyoruz. Şöyle ki; mesela oldukça büyük bir rakip var, normal şartlarda yiyemiyorsunuz veya yemek isteseniz de biraz uzakta kalıyor. Rakibinizle aranızda bir yeşil hücre varsa bu hücreye w tuşuyla seri şekilde kendinizden küçük parçalar gönderirseniz kısa süre içinde bu hücreler büyüyüp patlayarak ileri doğru fırlıyor. Rakibe çarptığında da irili ufaklı bir sürü parçaya ayırıyor.