Apple bariz bir şekilde daha büyük iPhone'ların kullanıcıları Android'ten caydıracağını düşünmekte. Bu düşüncesini desteklemek adına yayınlanan "göç rehberi" ile de rehberiniz, internet hesabınız veya medya koleksiyonunuz gibi şeyleri iOS dünyanıza aktarmanıza yardımcı olmak hedefleniyor. Bu rehberdeki bazı ipuçları oldukça bariz şeyler; e-posta ve sosyal ağlarınızın zaten sorunsuz bir şekilde aktarılabilmesi gerekiyor ve çoğu uygulamanın iOS sürümünü App Store üzerinde bulmanız mümkün. Ancak bu rehberde verilen önerilerin tamamı basit şeyler değil. Özellikle önemli belgeleriniz söz konusu olduğunda, iCloud'ı kullanmak oldukça işinize yarayabiliyor.

Ayrıca bu rehberde bir miktarda ironi ile karşılaşmak da mümkün. Özellikle rehberdeki açıklamalarda sıklıkla Android'in "çek ve bırak" dosya sisteminin kullanılması ve bu özelliğin iOS'ta tam anlamıyla bulunmaması, artık kullanamayacağınız bir özellikten sıklıkla faydalanmanızı sağlayarak belki de en büyük ironiyi oluşturuyor. Ayrıca iTunes üzerinden satın alabileceğiniz ancak kopyalanmasına izin verilmeyen ürünlerden de bahsedilmemekte. Eğer Android'e geri dönüş yapmak isterseniz, korumada bulunan bu tarz ürünlerden vazgeçmiş oluyorsunuz.

Yine de Apple'ın bu rehberi, kullanıcıların tek bir platforma bağlı olmadıklarının ve rahatlıkla platformlar arası geçiş yapabileceklerinin iyi bir  kanıtı oluyor.