DICE firmasının Frostbite 3 motoruyla hazırlanan oyunun PC ve konsollar için bu yılın sonlarına doğru çıkması bekleniyordu, ancak gelişim sürecinin uzaması sebebiyle ertelemeye gidildi. Hardline'ın en erken 2015'in ilk çeyreğinde raflarda olması bekleniyor.
Hardline'da alışılmış Battlefield atmosferinin dışına çıkacak ve sokaklarda polislerle suç çeteleri arasında yaşanan mücadelelere tanıklı edeceğiz. Senaryo modunda genç bir polisi kontrol ederken, multiplayer modlarda soygun, kovalamaca, rehine kurtarma operasyonu ve daha fazlasında ister suçlu, istersek de polis olarak yer alabileceğiz. Sosyal medyada oyunun bu versiyonunu "Arka Sokaklar" dizisinin oyunu olarak görenler de yok değil, bu da işin espri tarafı tabii.
DICE'ın en kıdemli isimlerinden olan Karl Magnus Troedsson, resmi Battlefield blogunda konu hakkında bilgiler verdi ve "daha iyi bir oyun için daha fazla zaman" politikasını savundu. Bildiğiniz gibi bir süre önce oyunun multiplayer betası yapılmış ve betaya oyuncular tarafından yoğun bir ilgi gösterilmişti. Magnus Troedsson, işte bu beta sürecinde oyunculardan çok fazla şey öğrendiklerini bildirdi ve bu söylenenleri oyuna entegre edip yeni düzenlemeler yapabilmek için de daha fazla zamanın gerekli olduğunu ekledi.
Karl Magnus Troedsson, oyunun senaryo ve multiplayer modunda birçok düzenlemenin yapılacağını, bunun yanında oyun mekaniği ve motorun çalışma performansı üzerine de yeni optimizasyon çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Ne diyelim, geç olsun da güç olmasın.
Teknokulis