New York Times'dan Conor Dougherty'nin yaptığı habere göre Matt Haag daha 3 yıl önce McDonalds'da hamburger çeviriyordu. Öte yandan video oyunları oynamak da, ciddiye alınması gereken bir iş. Dougherty'nin haberine göre Matt Haag ve takım arkadaşları gün içerisinde saatlerce pratik yapıyorlar. Video oyunlarının Haag'in beynindeki etkilerini anlayabilmek için "spor teknolojistleri" olarak bilinen uzmanlar da saatlerce genç adamın beyin aktivitelerini inceliyor. Aynı zamanda beslenme uzmanları da Matt Haag'in sağlıklı beslenmesi ve yeterince egzersiz yapabilmesi için ona yardım ediyor.
Rekabetçi bir ortam olan online oyun dünyasında büyük paralar döndüğünü düşününce, bu saydıklarımız kulağa çok da ilginç gelmiyor. Bir grup Koreli küçük çocuk, Ekim ayında "League of Legends" adlı başka popüler bir oyunu oynayarak 1 milyon dolar kazanmıştı. Üstelik tüm dünyadan milyonlarca kişi, onların oyununu ilgiyle izledi.
 
Amazon tarafından bu yılın başında 1 milyar dolara satın alınan Twitch gibi internet sitelerinden ya da sosyal medya aracılığıyla ünlü olan oyun severler, Haag gibi sponsorluğun ve turnuva birinciliğinin dışında video akışlarından da para kazanabilirler. Times'ın söylediğine göre Matt Haag sadece YouTube sayesinde bile yaklaşık 700.000 bin dolar (1.562.960 TL) kazanacak gibi görünüyor. Major League Gaming adlı site Matt Haag'le sitelerinde özel akışını yapması için sözleşme imzaladı. Times'ın haberine göre Haag sadece turnuva ve sponsorlukla bile şimdiden 1 milyon dolar kazandı.
 
Gelecek konusunda kaygılı
 
Youtube'da 1 buçuk milyon takipçisi olan Haag'in videolarında oyun oturumlarının aralığından, kişisel gözlemlerine hatta gece yeme krizlerine kadar pek çok şey var. Ancak şunu unutmamak gerek: Hızla edilen bir başarı bir o kadar hızlı yok olabilir.
 
The New York Times'a "Günde en az 10 kere gelecek hakkında düşünüyorum" diyen Matt Haag sözlerine şöyle devam etti "Bütün bunlar bir gün biterse ne olur diye düşünüyorum. Herhangi bir sebepten dolayı insanlar yarın canlı yayınımı dinlemeseler mesela? Ya da yarın YouTube videolarıma tıklamayı bırakırlarsa ne olacak? Eğer takımım pratik yapmazsa ve eskisi kadar iyi performans gösteremezsem ve bırakmak zorunda kalırsam? Peki ya akli dengemi yitirdiğim için daha fazla yarışmak istemezsem, emekli olmak istersem, o zaman ne olur?"
 
Öte yandan Haag, rakiplerinin ne düşündüğünü umursamıyor. Babasının 1 yılda kazandığının birkaç katı para kazandığını söyleyen Haag, bu yılın başında kendine 3 bin dolarlık (yaklaşık 6.700 TL) bir saat almış. Şu anda sadece, işini yapmaya devam edebilmek istiyor.