iOS 8'in yeniliklerinden biri Metal SDK'sı. Son kullanıcı için olmasa da, şık görsellerle oyunlar üzerindeki etkisi göz ardı edilemez. Metal, geliştiricileri hedefleyen bir dizi özellik yanında WWDC'de tanıtıldı. Aslında yüksek performans ve kaliteli görseller sağlayan bir SDK. Apple Metal'i OpenGL ES yerine geçirmek istiyor. Bunu da yapıyor.
Birçok klasik oyuna imza atan Epic Games, Unreal motorunun son sürümüne (Sürüm 4.3) Metal desteğinin eklendiğini duyurdu.
Son kullanıcılar için ne oluyor?
Eğer iPhone 5S, iPad Air veya Retina iPad mini kullanıyorsanız, kısaca A7 yongalı iOS cihazlar oyunlar daha detaylı ve daha yumuşak oluyor. Epic zaten geliştiricilere kendi oyunlarında Xcode 6 beta kullanarak Metal desteğini aktif hale getirebileceği önerisinde bulundu.
WWDC etkinliğinde Metal'in aktif olduğu Zen Garden isimli demoyu Epic Games göstermişti. Zen Gargen, Metal'in marifetlerini gösteriyor ve bu kış ücretsiz olarak kullanıcılara yayınlanacak.
iOS'a özel olan ve Unreal Engine kullanan Infinity Blade serisinin yeni oyunu (Yan oyunu da olabilir) belki iPhone 6 ile birlikte duyurulabilir. iOS 8 ve A8'in marifetlerini içeren bir oyun olarak sunulabilir. Son dönemlerde söylenen iddialardan biri.

Teknokulis