Geliştirdiği Far Cry isimli oyunla adını tüm dünyaya duyuran, ardından da hazırladığı Crysis serisiyle özellikle PC oyuncularının gönlünü kazanan CryTek firmasında yaprak dökümü devam ediyor. Bir süre önce gelen söylenti haberlerde, şirketin iflasın eşiğine geldiği ve Sony tarafından satın alınabileceği bildiriliyordu. CryTek ise, bu iddiaları yalanladı. Ancak yine de söylentiler gelmeye devam ediyor. Bu esnada CryTek'ten ayrılan isimler de dikkatlerden kaçmıyor.
Son 1 aylık dönemde, CryTek'ten Hasit Zala ve Tiego Sousa gibi isimler ayrılmıştı. Sousa, ayrıldıktan sonra Twitter'dan heyecan verici bir duyuru paylaşmış ve id Tech 6 motoruyla geliştirilen yeni Doom oyunu için id Software ekibine katıldığını duyurmuştu. Ve şimdi bir ayrılık haberi de Mike Read'ten geldi. 2012 nisan ayından beri CryTek'te çalışan Read, Crysis 3 ve Ryse gibi oyunların yapımcılığını üstlenmişti. Crysis 3, özelikle görsel yetenekleriyle dikkat çekerken, Ryse ise beklentilerin altında kalmıştı.
Aslına bakarsanız her firmada ayrılık süreçleri normaldir. Birileri gider, birileri gelir ve süreç devam eder. Ancak CryTek için süren söylentiler de malum. Umarız işler yolundadır. Bakalım önümüzdeki günlerde nelerle karşılaşacağız...
Teknokulis